Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: nagyot küzdött a magyar válogatott, de így is kikapott Oroszországtól – videóval

A Nemzetek Ligája első felvonásában a magyar válogatott második mérkőzését játszotta, most Oroszország ellen. Voltak helyzetei a magyaroknak, azonban a vendégcsapat nagyon jól használta ki a helyzeteit, és már az első játékrészben kétgólos előnyben voltak, amit később még növeltek is. A második félidőben azonban feltámadt a magyar csapat, és akár az egyenlítés és szóba jöhetett volna, de sajnos ez már a lefújásig nem jött össze. 

Jól kezdett a magyar válogatott, hiszen Szoboszlai a 3. percben remekül emelt a kapu elé, de Dzjuba kifejelte a labdát a gólvonalról. Két perccel később azonban Szalai Attila hibázott, és hagyta elmenni mellette Mirancsukot, aki végül hat méterről a bal alsó mellé lőtt. A 11. percben Szoboszlai balról remekül emelt Sallai elé, aki viszont nem tudta elrúgni a labdát a remekül kivetődő Sunyin mellett. A 16. percben azonban Mirancsuk már nem hibázott, és megszerezte az orosz válogatottnak a vezetést, miután Nagy Ádám és Szalai Attila között középről a bal alsóba tüzelt. A 22. percben ott volt az esély az egyenlítésre, amikor Bese beadása után Szalai Ádám Sallai elé tette le a labdát, a Freiburg játékosa pedig kapura is lőtt, de Szalai rossz helyen állt és blokkolta a lövést. Voltak ígéretes helyzeteik a magyaroknak, de a lövések rendre gyengék voltak, és Sunyin könnyen védeni tudta az összeset. Az oroszok azonban nem rontottak a legfontosabb pillanatokban, és a 36. percben meglőtték a második találatukat is. Szalai Ádám próbálta megjátszani a labdát a magyar kapu előtt, de Szemjonov hátulról szerelte, így végül Ozdojevhez került a játékszer, aki nagyjából 14 méterről a jobb alsóba tekert. A 43. percben még Szoboszlai passzolt Sallainak, aki végül nem lőtt, hanem Sigérnek adta le a labdát a tizenhatosnál, de mielőtt lőhetett volna, szerelték.

A második félidő eleje nagyon nem a magyaroké volt, hiszen rögtön a 46. percben a harmadik gólját is meglőtte az orosz válogatott. Kuzjajev beadása után Dzjuba először egy csellel ültette le Gulácsit, majd jobbra passzolt Fernandesnek, aki a jobb alsóba lőtt. Az 50. percben ismét helyzetbe kerültek az oroszok, miután Szalai Attila nem figyelt, így Ionov Dzjuba elé passzolhatott, aki lőtt is volna, de Lang szerelte oldalról egy remek becsúszással. Egy perccel később Szoboszlai rontott el egy hatalmas ziccert, miután belelőtte a kapusba Sallai tökéletes passzát. A magyarok egyre jobban kezdtek belejönni, míg az oroszok egyre kevesebbet veszélyeztettek. Az 56. percben Szoboszlai beadását Szalai Ádám fejelte el Sunyin elől, de sajnos nem kapura, mellette pedig nem volt érkező. A 62. percben azonban már a befejezés is jó volt, és egy nagyon szép góllal szépítettek a magyarok. Orbán emelt Kalmárhoz, ő remekül adta be a labdát középre Sallainak, aki középről a léc alá emelt a kapus fölött. Egyre inkább kezdte átvenni az irányítást Magyarország, és a 70. percben érkezett az újabb szépítés is. Szoboszlai ívelte be tökéletesen a labdát a kapu elé, amit Bese fejelt az éppen érkező Nikolics elé, ő pedig éles szögből a léc alá vágta a játékszert. Az oroszok látszólag elfáradtak, és ezt akarta kihasználni a hazai csapat. A 85. percben Holender érkezett jól egy kipattanóra, majd gyönyörűen tekert a jobb felső sarok irányába, ám nem volt elég erő a lövésben, így Sunyin könnyen védett. Nagyon ment előre a magyar válogatott, de a befejezések nem voltak pontosak, és az egyenlítés már nem jött össze.

Magyarország-Oroszország: 2-3 (0-2)
Helyszín: Puskás Aréna Vezette: Maurizio Mariani (olasz)
Gólszerzők: Sallai (62.), Nikolics (70.) ill. Mirancsuk (16.), Ozdojev (36.), Fernandes (46.)
Sárga lap: Sigér (41.) ill. Zobnyin (25.)
Kiállítás: – ill.

Magyarország: Gulácsi; Bese, Lang, Orbán, Szalai A.; Sigér (Kalmár, 46.), Nagy; Sallai, Szoboszlai (Cseri, 82.), Holender; Szalai Á (Nikolics, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Oroszország: Sunyin; Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov; Ozdojev, Zobnyin, Ionov (Karavajev, 75.); Mirancsuk (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Zsirkov, 57.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

A tabella jelenlegi állása: