Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Sztárjai nélkül nem ment a PSG-nek! – videóval

Bekapcsolódott a francia bajnokság küzdelmeibe a Paris Saint-Germain együttese a 2. fordulóból elmaradt mérkőzésével. A BL döntőt elveszítő alakulat több sztárját is nélkülözni kényszerült, így erősen tartalékos összeállításban lépett pályára a Lens otthonában, amit a hazaiak ki is használtak.

Mbappé, Neymar, Icardi, Di Maria, Marquinhos, Navas és Paredes sem állt Thomas Tuchel rendelkezésére a PSG első bajnoki mérkőzésén. Nem meglepő módon a párizsiak nem is tudtak a megszokott módon ellenfelük fölé kerekedni, sőt a találkozó első komoly helyzetét a Lens dolgozta ki. A 17. percben Kehrer megingását használta ki majdnem Ganago, de lövése kifelé pattant a kapufáról. Az első játékrészben ezen kívül nem alakult ki nagy lehetőség. A tartalékos PSG ugyan többet birtokolta a labdát, de nem tudott komoly helyzetig jutni.

A második félidőben jóval aktívabban támadta le ellenfelét a Lens és ennek meg is lett a gyümölcse. A PSG kapusa, Bulka könnyelműen eladta a labdát a tizenhatoson belül, amire Ganago csapott le, és értékesítette a helyzetet, 1-0! A 63. minutumban majdnem megduplázta előnyét a hazai gárda, de Bulka ezúttal nagy bravúrt mutatott be. A párizsiak nem tudtak komoly nyomást kifejteni a Lens védelmére, teljesen ötlettelenül játszottak sztárjaik hiányában. A második játékrészben szinte helyzetig sem jutottak a vendégek, így a Lens 1-0-ás győzelmet aratott a bajnoki címvédő ellen.

Lens – Paris SG 1-0 (0-0)
Helyszín:
Stade Félix-Bollaert Vezette: Hakim Ben El Hadj
Gólszerző:
Ganago (57.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló programja:
Péntek:
21:00 Bordeaux – Lyon (Tv: Digi Sport 1)
Szombat:
17:00 Montpellier – Nice (Tv: Digi Sport 2)
21:00 St. Etienne – Strasbourg (Tv: Digi Sport 1) 

Vasárnap:
13:00 Lille – Metz (Tv: Digi Sport 2)
15:00 Angers – Reims
15:00 Dijon – Brest
15:00 Lorient – Lens
15:00 Nimes – Rennes (Tv: Digi Sport 2)
17:00 Monaco – Nantes (Tv: Digi Sport 2)
21:00 PSG – Marseille (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: