A Tottenham játékost is adna a Realnak Bale-ért – sajtóhír

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 szeptember 16. 10:00

A szigetországi sajtó szerint lassan a célegyenesbe érhetnek a Gareth Bale jövőjét firtató találgatások, és a Real Madrid kegyvesztettje visszatérhet egykori állomáshelyére…

A Telegraph értesülései szerint Gareth Bale továbbra is nyitott arra, hogy visszatérjen korábbi csapatához, a Tottenham együtteséhez. A lap úgy tudja, hogy az Észak-londoniak még akár Dele Alli játékjogát is bevonnák az üzletbe, hogy meggyőzzék a Real Madrid csapatát a rutinos walesi szélső elengedéséről.

A 31 esztendős Bale 2013-ban közel 100 millió euró ellenében tette át székhelyét a Tottenhamtől a Real Madridhoz, s éveken át a “királyi gárda” meghatározó tagja volt, ám a tavalyi szezon már korántsem úgy sikerült számára, ahogyan szerette volna, ráadásul magatartásbeli problémái miatt is nem egyszer a mellőzés sorsára jutott. Bale viszonya azóta sem rendeződött a klubnál, a rutinos játékos a 2019-2020-as idényben mindösszesen 12 bajnokin és két BL-találkozón jutott szóhoz, menet közben sérülések és formahanyatlások egyaránt nehezítették a dolgát. 2020-ban mindössze három találkozón lépett pályára, a Bajnokok Ligája újrakezdésében nemes egyszerűséggel nem kívánt részt venni.

Ezzel szemben a csupán 24 éves Alli 2015-ös debütálása óta kirobbanthatatlan alapembere a Spurs összeállításának. Több szezonban is 50 tétmérkőzésen lépett pályára, összességében pedig már 62 gólt szerzett 223 mérkőzés alatt a gárda színeiben. A csapatnál a hatodik idényét megkezdő 37-szeres angol válogatott középpályás legjobb idényében 22 találatot szórt még a 2016-2017-es szezonban. Ugyan még sosem játszott a PL-en kívül, bizonyára megvan benne a kellő potenciál, hogy idővel a Realban is meghatározó szereplővé váljon, és még ha várhatóan valamennyit fizetnie is kéne érte a “blancóknak”, mindenképpen megérné rá feláldozni az egyébként is parkolópályára helyezett Bale-t.

Ha már ők ketten üzletelnek egymással, nem elképzelhetetlen a két félközt, hogy Sergio Reguilón is valamilyen játékoscsere keretein belül cserélhet majd gazdát.