Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a volt edző perli a klubot!

Finoman szólva sem zajlik optimálisan a Barcelona nyári alapozása az új szezon megkezdésére, a Lionel Messi és a tulajdonos körüli kétes helyzete után pedig itt egy újabb kellemetlen szituáció…

A Barcelona vezetőedzői posztjáról az elmúlt szezon végeztével eltávolított Quique Setién és teljes edzői stábja ugyanis a bíróságra megy a klub ellen, miután a vezetés nem a szerződésben foglaltak szerint kezelte távozásukat. Minderről a volt vezetőedző közleményben tudatta a nyilvánosságot, egyúttal biztossá vált, hogy Ronald Koeman egyelőre valóban nem ülhet le a Barcelona kispadjára

“A Barcelona vezetőségének egyhavi teljes csendje és számos kérésünk után sem kaptuk meg az első hivatalos tájékoztatást a klubtól egészen szerdáig. Ez a közlemény egyértelművé teszi, hogy a vezetőségnek nem áll szándékában teljesíteni a január 14-én aláírt munkaszerződésekben vállaltakat.

Az én esetemben a klub és az elnök nagy nyilvánosság előtt bejelentette a menesztésemet augusztus 17-én. Azonban csak szeptember 16-án – amely majdnem egy hónapos késést jelent – jött meg az első hivatalos értesítés a menesztésemről, bármilyen megegyezés nélkül. A szakmai stáb többi tagjának tekintetében – nagy meglepetésünkre – szintén ekkor érkezett meg az értesítés, miszerint jelentős áthelyezésre számíthatnak a klubnál.

A fentieket figyelembe véve úgy éreztük, a szerződésünk ügyének megoldását ügyvédeink kezébe kell tennünk, hogy megtegyük a megfelelő jogi lépéseket. Mindezt a saját jogaink és a Barcelonával kötött megállapodásunkban szereplő feltételek védelmében tesszük.”

– szólt a Setién által csütörtökön kiadott kommüniké.