Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába a koronavírus, a FIFA még mindig bankot robbant

Szinte a világ összes nagy cége és szervezete megszenvedi a koronavírus-járvány okozta áldatlan állapotokat. Azonban aligha hihetetlen módon, a FIFA továbbra is igazi aranybányával dicsekedhet.

Videokonferenciás kongresszuson van túl a FIFA. A nemzetközi szövetség illetékesei pedig a sajtónyilvánosság előtt is büszkén számoltak be arról, hogy a labdarúgás legfőbb irányító és szabályozó szervezete továbbra is remekel. Bár ez idén főként financiálisan értendő, lévén a vírusjárvány miatt nem túl sok tornát rendezhettek meg égisze alatt.

A FIFA remek számokról adott hírt a pénzügyek terén a 2019-es évet illetően. Ami a legfontosabb, hogy elfogadásra került a szervezet 2019-2022-es költségvetési tervezete. Továbbá kiderült, hogy az elmúlt naptári évben 766 millió dollár bevételt könyvelt el a szövetség. Ez pedig nem kevesebb, mint 41 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest.

Fontos megjegyezni, hogy a könyvelők 185 millió dolláros veszteséget számoltak ki így is, amely a fejlesztésekbe fektetett óriási összegeknek „köszönhető”. Természetesen megijedni nem kell, lévén a FIFA mostanra már óriási, 2,5 milliárd dolláros tartalékot halmozott fel.

Az új költségvetésbe idénre már belekalkulálták a COVID-19 tényezőt is, amely miatt 200 millió dolláros bevétel csökkenésre számítanak. Állítólag ezen az illetékesek még próbálnak kozmetikázni azáltal, hogy még előnyösebb szponzori szerződéséket kötnek.