Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kalmár ismét duplázott a DAC sikere alkalmával – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 7. fordulójában a hibátlan listavezető FC DAC 1904 együttese az utolsó előtti helyet birtokló Szenice vendége volt vasárnap este…

 

A vártnál talán valamivel nehezebben, de tovább folytatta elképesztő menetelését az FC DAC 1904 együttese, ugyanis a vasárnap esti órákban a szerdahelyi gárda 4-2-es győzelmet aratott Szenicén. Aktívabban kezdte a mérkőzést az esélyesebb vendég csapat, és néhány kisebb kihagyott lehetőséget követően húsz perc elteltével a csapatkapitány Kalmár Zsolt tüzelt a hálóba hibátlanul egy szabadrúgást közel 30 méterről. Némi meglepetésre a szünet előtt az egyre jobban fellelkesülő Szenice ki tudott egyenlíteni, Tomas Malec egy kiugrás végén helyezett Jedlicka ketrecébe. Az 1-1-es félidő után ismét a DAC rohamozott a vezetés visszaszerzéséért, és nem is kellett egy negyedóránál tovább várnunk rá: Kalmár egy lecsorgó labdát a tizenhatos előteréből bombázott a kapuba, lövése miután megpattant, abszolút védhetetlen volt. Újabb pár perc elteltével Marko Divkovic cselsorozat után leadott lövésével már kettő volt közte. Az utolsó húsz percen belül Malec újabb góljával szépített a Szenice, de percekkel később Kalmár kapu elé ívelt pontrúgását Eric Ramirez fejelte a hálóba, beállítva a 4-2-es végeredményt.

A góllövőlistát középpályás létére 7 találattal vezető Kalmár mellett Schäfer András is végig játszotta a mérkőzést, és mivel a Zsolna és a Slovan 2-2-es döntetlent játszott egymással, a DAC tovább növelte előnyét a tabella élén.

FK Szenice – FC DAC 1904 2-4 (1-1)
Gólszerzők: Malec (44., 72.), ill. Kalmár (21., 60.), Divkovic (64.), Ramírez (76.)
Kiállítva: Nemec (79.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)