Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rakitic többé nem lép pályára a horvát válogatottban

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) hétfőn a hivatalos Twitter-oldalán számolt be arról, hogy Ivan Rakitic úgy döntött, nem lesz többé válogatott. 

A 32 éves középpályás maga hozta meg döntését, miszerint visszavonul a válogatott futballtól, ezt pedig a horvát szövetség is tudomásul vette. Mindent köszönnek a játékosnak, aki a vb után egyre kevesebb szerepet kapott a nemzeti csapatban, és utoljára 2019 októberében, a Magyarország és a Wales elleni Nemzetek Ligája-meccseken lépett pályára.

Rakitic Svájcban született, ezért először ott játszott az utánpótlás válogatottakban, de 2007-ben, mindössze 17 évesen Slaven Bilic a horvát felnőttcsapathoz hívta, és úgy döntött, csatlakozik hozzájuk. A debütáló mérkőzése Észtország ellen volt, a következő, Andorra elleni találkozón pedig az első gólját is megszerezte. A Barcelonától hat év után nyáron a Sevillához visszatérő Rakitic 106-szor lépett pályára hazája nemzeti csapatában, amelynek színeiben 15 gólt szerzett, a 2018-as világbajnokságon pedig ezüstérmet nyert.