Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane négy támadóból csak egyben bízik

A Real Madrid egy csalódáskeltő gólnélküli döntetlennel kezdte meg a 2020/21-es La Liga szezont, amivel ismét előjött egy eddig is jól ismert probléma a csapatnál. 

A Real Madridnál továbbra is probléma a gólgyártás, de a csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane ettől függetlenül is optimista, és nem gondolja, hogy gond lenne, mert úgyis fognak jönni a gólok.

Figyelmeztető jelek azonban vannak, ahogy már eddig is voltak, és Zidane így is csak egyetlen csatárban bízik, pedig négy is van neki. Helyettük a két szélsőnek, Rodrygónak és Viníciusnak szavaz bizalmat, akik viszont sose voltak nagy gólgyárosok.

Zidane-nak abből kell főznie, amije van, és abban reménykedhet, hogy Eden Hazard és Marco Asensio visszatérése megold majd néhány problémát.

Négy csatára van, de csak egyben bízik

Borja Mayoral és Luka Jovic végig a padon maradt a Real Sociedad ellen, és bár 0-0-ás állásnál csatárokat kellett volna Zidane-nak beküldenie, mégis két szélsőt cserélt be helyettük az utánpótláscsapatból Marvin Park és Sergio Arribas személyében. Az teljesen világos, hogy amióta Jovic megérkezett a csapathoz, nem élvezi vezetőedzője bizalmát, míg Mayoral csak most jött vissza kölcsönből. Mariano egy betegség miatt nem lehetett ott a keretben, de igazából eddig sem számított rá Zidane.

Vinícius and Rodrygo nem lőnek gólokat

A két brazil szélső Karim Benzemával játszott a támadóharmadban vasárnap este, de nem veszélyeztettek túl sokat. Vinícius jelenleg az egyik olyan játékosuk, aki problémákat okozhat az ellenfélnek, de nem egy góllövőm Rodrygónál is ugyanezek a gondok vannak. Zidane szereti mindkettőt, de a gólszerzés egyiknek sem a fő profilja. Az edző bízik bennük, hogy majd túllépnek ezen, de azt tudnia kellene, hogy nem a fiataloknak kell megoldania a Real Madrid gólszerző problémáját.

Hazard-ra és Asensióra várva

Zidane abban reménykedik, hogy Hazard és Asensio majd megoldja ezeket a problémákat. Mindketten képesek a gólszerzésre és arra is, hogy helyzeteket alakítsanak ki a társaknak, és ha rendszeresen játszanak, akkor ez igaz is lehet. A sérülések azonban mindkettőt megakadályozzák ebben, ahogy az előző szezonban is, és most a Real Sociedad ellen sem lehettek ott a keretben erőnléti problémák miatt.

Nem lesz erősítés

Annak ellenére, hogy egyértelműen probléma van a csatárposzton, a Real Madrid nem fog igazolni egy újabb “kilencest”. A szurkolók azonban továbbra is bíznak Zidane-ban, hogy hátha megoldja, ahogy azt tette az előző szezonban is.

(Forrás: Marca)