Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az Arsenal új kapusa – HIVATALOS

Emilian Martínez eladása után megtalálta új cserekapusát az Arsenal csapata, akinek érkezését a londoni klub a hétfő esti órákban erősítette meg…

Az Arsenal együttese közösségi oldalain keresztül jelentette be, hogy az izlandi válogatott hálóőre, Rúnar Alex Rúnarsson személyében találta meg újdonsült kapusát. A Transfermarkt információi szerint az új portás 2024-ig írt alá az “Ágyúsokhoz”, és amíg elődjét, az argentin Emiliano Martínezt 20 millió euróért értékesítették, addig érte mindössze 1 millió eurót fizettek.

A londoni klub szurkolói körében a közelmúltban hatalmas felháborodás történt a kapus ellen, miután az angol és az izlandi sajtó megszellőztette a leigazolásának lehetőségét, hiszen a Rúnarsson korábban tíz évvel ezelőtt a közösségi oldalán keresztül nyíltan pocskondiázta az Arsenal korábbi legendás menedzserét, Arséne Wengert.

Ennek ellenére Mikel Arteta kitartott kiszemeltje mellett, és eltántoríthatatlan volt a leigazolását illetően. Rúnarsson az elmúlt két évben a francia élvonalbeli Dijon kapuját védte, azt megelőzően pedig a dán Nordsjaelland első számú hálóőre volt. A 25 éves kapus 2017 óta öt alkalommal kapott szerepet hazája nemzeti válogatottjában.

Egyelőre nagy kérdés, hogy a PL-ben mennyi szerephez juthat az izlandi hálóőr, valószínűleg Bernd Leno mögött csak epizódszereplő lehet, mert a német kapust a sérülése idején hibátlanul helyettesítő Martíneznek sem lehetett esélye kiszorítani őt.