Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suarez csalt az olasz nyelvvizsgáján – sajtóhír

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Luis Suarez a múlt héten Olaszországba utazott, hogy olasz nyelvvizsgát tegyen az EU-s útleveléhez, azonban úgy tűnik, gondok voltak az elvégzésével.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az olasz rendőrség nyomozást indított Luis Suarez ellen, a vád pedig az, hogy csalhatott az olasz nyelvvizsgáján. Az uruguayi támadó azért repült Olaszországba, hogy elősegítse az olasz útlevelének megszerzését, és ezzel a Juventusba szerződését, és bár átment a vizsgán, a torinói klub sportigazgatója, Fabricio Paratici kijelentette, hogy így is hosszadalmas folyamat lenne az útlevél megszerzése, ezért elvetették a lehetőségét, hogy leigazolják a játékost.

“Szabálytalanságok derültek ki Luis Alberto Suarez Diaz uruguayi labdarúgó szeptember 17-én elvégzett olasz nyelvvizsgáján, amelyre azért volt szüksége, hogy megszerezze az olasz állampolgárságot”

– olvasható a hivatalos rendőrségi dokumentumban.

Az olasz hatóságok szerint Suarez már előre megkapta a vizsgakérdéseket, így nem volt gond, hogy a valóságban alig beszél olaszul.

“A vizsgálat alapján után úgy tűnik, hogy a vizsgán tárgyalt témákról már korábban megállapodtak a vizsgázóval, és az elért pontszámot már a vizsga előtt megkapta, annak ellenére, hogy a távoktatását végző tanárok azt mondták, hogy eléggé csekély az olasz nyelvtudása”

– állítják az olasz rendőrség.

A nyomozók most további információkat gyűjtenek arról, hogy megerősítsék azt, hogy a vizsgáztatók meghamisították-e a hivatalos okiratokat.