Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti elhozná a Barca fiatal védőjét

Több, mint valószínű Jean-Clair Todibo Angliába szerződése. A kérdés már csak az, hogy melyik csapatba kerül a fiatal védő.

2019 januárjában szerződtette Toulouse-ból Todibót az FC Barcelona. A fiatal védő ezek után egy évig várt a lehetőégre, majd 2020 januárjában kölcsönadták a Schalke együtteséhez. A Németországban töltött fél szezonja nem csak a koronavírus-járvány miatt lett kissé kusza, hanem sérülés is hátráltatta őt – mindössze 8 alkalommal léphetett pályára a Bundesligában és a gelsenkircheni együttes amúgy is rettenetes formában volt az ottléte alatt.

Todibo még mindig nem áll készen a barcelonai kihívásra, így ismét kölcsönadják majd – várhatóan Angliába. Nem rég írtunk a Fulham érdeklődéséről, az Everton azonban még inkább komoly kérőnek tűnik. A Liverpool Echo hozta le, hogy szinte krízishelyzet van a Kékek védelmében – lényegében csak két bevethető belső védő van a keretben. Az átigazolási időszak korábbi szakaszában teljesen elhanyagolták a védelmet, amelyre amúgy is ráfért volna egy alapos frissítés, most viszont válságos a helyzet. Muszáj szerezniük egy védőt.

A Chelsea-ből Tomori volt eddig az elsőszámú jelölt, most pedig Todibo is képben van. A játékos fejlődése szempontjából várhatóan lenne jótékony hatása egy kölcsönszezonnak az Evertonnál: Ancelotti irányítása alatt tanulhatná a futballt Todibo, a világ legerősebb bajnokságában mérettethetné meg magát hétről-hétre és még lenne is lehetősége játszani. Hamarosan kiderül, hová küldik majd a fiatal játékost a Barca vezetői.