Dzsudzsák Balázs bemutatkozott Debrecenben – videóval

Ahogyan arról beszámoltunk, a keddi napon bejelentésre került, hogy a magyar válogatott rutinos játékosa 12 év távollét után visszatért Magyarországra, előző csapatához…

 

A várakozásoknak megfelelően a Debrecen csapata megerősítette, hogy visszatér a klubhoz a szabadon igazolható Dzsudzsák Balázs, aki annak idején a hajdúságiaktól távozva indította el légiós karrierjét, kedd délután a régi-új játékos bemutatkozott a DVSC közönségének:

“Azt mondhatom, így teljes a gyerekkori álom. Boldog vagyok, örülök, hogy itt lehetek. A menedzseremmel minden egyes átigazolási időszakban kitűzünk egy olyan időpontot, ameddig érdemes várni, ez most a szeptember tizenötödike volt. Megmondom őszintén, volt egy komoly lengyel érdeklődő, és várhatnék még egy szaúdi és egy török ajánlatra. Törökországba egy nem topcsapathoz nem akartam csak azért eligazolni, hogy még külföldön játszhassak, míg a lengyel csapat várt rám, ráadásul jól is megy neki a bajnokságban, de a Debrecennel is folyamatosan tartottam a kapcsolatot, és úgy döntöttem, mérlegelek. Mindent átbeszélve és meggondolva a lehető legjobb választásnak bizonyult a Loki. A múltat nem kell bemutatnom és azt mondom, így teljes a karrierem. Innen mentem el tizenkét évvel ezelőtt, itt lettem profi labdarúgó és válogatott, itt kaptam meg az alapjait a pályafutásomnak. Keményen beleállok az előttem álló feladatokba, ám hangsúlyoznám, nem a végső pánikmegoldás volt számomra a Loki. Abszolút ésszerű érvekkel alátámasztva döntöttem, és valóban azt gondolom, ez volt a legjobb megoldás.

Kiemelném, hogy eddig sem a pénz motivált. Ugyanakkor elmondanám, hogy a pályán nyújtott teljesítmény egyenesen arányos azzal, hogy több pénzért egy jobb csapatba hívnak. Itthon ez egy picit át lett gondolva, a rosszindulatú szurkolók sajnos a pénzzel kötik össze a pályafutásom. Azt hiszem, nem kell megmagyarázni a mögöttem álló tizenkét évet, melyre nagyon büszke vagyok. Kíváncsi vagyok, hány magyar labdarúgó utasította volna vissza azokat az ajánlatokat, melyeket kaptam. Kívánom, hogy legyen még egy olyan futballista, aki eléri azt, ami nekem sikerült Nyírlugosról. Mint említettem, a jó teljesítményt jó fizetéssel honorálják, ami teljesen normális. Ezt én teljesen máshogy látom, mint az emberek többsége.

Lépésről lépésre érkeztem haza. Számomra jelenleg az az elsődleges, hogy a DVSC-ben minél több alkalommal lépjek pályára, és jó teljesítményt nyújtsak. Ha ez azzal párosul, hogy ismét meghívnak a válogatottba, nagyon boldog leszek, de most tényleg a saját dolgaimra fókuszálok. Szerintem itt fejezem majd be. Amikor az ember harminchárom évesen azon gondolkozik, hogy hamarosan lezár egy pályafutást, akkor már arra is készül, hol legyen az a bizonyos búcsú, hol lehet a legszebbet kihozni belőle. Itt kezdtem el megvágni a tortát, és úgy gondolom, a Lokinál fogyasztom el az utolsó szeletet, de korai még ez a téma.”