Premier League: Bejelentette új igazolását a Leeds! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leeds United együttese leigazolta Diego Llorentét a Real Sociedadtól.

Diego Llorente a Leeds United legújabb szerzeménye. A spanyol játékos átigazolása nem volt meglepetés, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, korábbi csapata, a Real Sociedad elismerte, hogy megegyeztek a Premier League újoncával. A hírek szerint a Leeds 20 millió eurót fizetett Llorente játékjogáért, aki 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá. A bejelentés után az alábbiakat mondta a védő:

Nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy megismerkedjem a csapattársaimmal és az edzőmmel. Úgy gondolom, hogy segítségére tudok lenni a csapatnak és mindent megteszek azért, hogy jó szezont produkáljunk. Számomra a Premier League jelenti a legnagyobb kihívást az összes bajnokság közül, ezért is vagyok nagyon boldog, hogy kipróbálhatom magam ebben a rendkívül erős ligában.

Llorente 2017 nyarán igazolt a Sociedadhoz, akik a Real Madridtól vásárolták meg őt 7 millió euró ellenében. A védő azóta 88 alkalommal öltötte magára a baszkföldi gárda szerelését és ez idő alatt 8 gólt, valamint 2 gólpasszt jegyzett. A spanyol élvonalban összesen 138 meccsen lépett pályára, ugyanis korábban a Rayo Vallecano és a Málaga együttesénél is eltöltött 1-1 évet kölcsönben. Új kenyéradójánál a 14-es mezszámot fogja viselni.