Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: kiszemelt a West Ham középpályása – mi lesz Jorginhóval?

Napok óta téma, hogy Jorginho hamarosan az Arsenal játékosa lehet, de eddig nem láttuk, miként valósulhatna meg ez az ügylet. Most viszont meglehet a kirakós hiányzó darabja.

Az Arsenal erősítene a középpályáján, amihez Thomas Partey, vagy Aouar érkezése mellett Jorginho érkezése is jó eszköz lehet. Jelenleg ez a három név jelenik meg a legélénkebben az Ágyúsok kapcsán az angol sajtóban. Jorginho esetében viszont nem volt egyértelmű, hogy miért is válna meg tőle a Chelsea, kivel is lehetne őt pótolni.

A Mirror információs szerint már erre is van megoldás: a Kékek kiszemelték a West Ham középpályását, Declan Rice-t. Frank Lampard nagy csodálója az angol futballistának, akit az egyik elsődleges célpontként jelölt meg erre az átigazolási szezonra. A West Ham nem akart megválni tőle, legfeljebb csak egy elég komoly ajánlat esetén engedték volna el. Viszont ha Jorginhót eladná a Chelsea, az érte befolyó pénzből Rice megvétele is elérhetővé válna.

Rice egyébként Chelsea nevelés: 2006 és 2013 között futballozott a Kékek utánpótlásában, majd 2013-ban igazolt át a West Ham ificsapatába. 2017 óta már a felnőtt keret tagja, valamint az angol felnőtt válogatott tagja is. Az ír felmenőkkel is rendelkező 21 éves középpályás piaci értékét egyébként közel 50 millió euróra becsüli a Transfermarkt.