Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette edzőjét a pocsék formában lévő Bundesliga-csapat – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a német bajnokság (Bundesliga) második fordulójának szombati játéknapján újabb vereséget szenvedett a Schalke 04 egyesülete, melyet követően már nem kegyelmeztek a vezetőedzőnek…

A Schalke 04 vezetősége a vasárnap délelőtti órákban közösségi oldalain keresztül tudatta, hogy azonnali hatállyal felbontotta a klubnál David Wagner vezetőedző szerződését.

A nagy múltú gelsenkircheni együttes hónapok óta elképesztő pokoljárást produkál, így tulajdonképpen az is meglepetés volt, hogy ilyen sokáig türelmesek voltak a trénerrel. A csapat az idei szezon nyitófordulójában megsemmisítő, 8-0-s vereséget szenvedett el a Bayern Münchentől, majd szombaton az első hazai mérkőzésén 3-1-re kapitulált a tavaly az élvonalbeli tagságát csak osztályozón megtartó Werder Bremen ellen.

A Schalke negatív klubrekorddal bír zsinórbeli 18 nyeretlen mérkőzésével, miután az elmúlt idényt egymást követő 16 győzelem nélküli meccse zárta – a koronavírus-járványt követő újrakezdés után egyetlen egyszer sem diadalmaskodtak. A kék-fehérek utoljára január 17-én nyertek a bajnokságban a Borussia Mönchengladbach ellen.

A 48 éves szakember tavaly május óta irányította a csapatot, szerződése 2022-ig szólt volna. A klub tájékoztatása szerint utódját később fogják megnevezni.