Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Gasperini szerint a Juve vagy az Inter az esélyes

Szépen csendben a világ egyik legfigyelemreméltóbb klubja lett az Atalanta. A bergamoi csapat az egyik legszebb és leghatékonyabb focit játssza egész Európában, így nem csoda, hogy főleg a pártatlan szurkolók az ő sikereikért szorítanak a leginkább. Kiváltképp, ami a már évek óta Juventus-egyeduralomban „szenvedő” olasz bajnokságot illeti.

Egy hetes ráadást pihenőt követően győzelemmel rajtolt a hétvégén az Atalanta. A kék-feketék a Torino otthonából hozták el a három pontot. Természetesen a tőlük megszokott gólzáporos módon. A sikerüknek több, kielemezni való összetevője van. Ám talán valóban a legfontosabb részlet, hogy immár négy éve ugyanaz a szeretett és rajongott vezetőedző, Gian Piero Gasperini ül a kispadon.

Az egykori középpályás ugyan már 62 éves, de trénerként még egyetlen trófea megszerzésének sem örülhetett. Igaz, a Bajnokok Ligájában rendszeresen indulni az Atalantával szinte felér egynémely serleg megszerzésével. Az olasz edző a jelek szerint továbbra is nagyon szerényen áll a munkájához, pedig a Serie A 2020/21-es idényének titkos esélye az Atalanta:

„Nem vitatom azt, hogy mit gondolnak mások, de az a fontos, hogy a koncepciónktól ne háborodjanak fel. Csak a Juve és az Inter gondolhat joggal a Scudettora, esetleg a Napoli. Mi igyekszünk mindent megtenni, de az a fontos, hogy a céljaink egyértelműek legyenek.”

– nyilatkozta Gasperini a mai sajtótájékoztatóján.

Az Atalanta holnap ismét pályán. A bergamoiak újfent idegenben méretnek meg, mégpedig a Lazio vendégeként.