El-selejtező: ott van a Granada a főtáblán, a PSV is könnyen jutott tovább – eredmények

Végéhez ért az Európa-liga selejtezőköre a rájátszással. A 18:00 és 20:00 óra közötti meccseken játszott a MOL Fehérvár is, de pályán volt a Fradi által legyőzött Dinamo Zagreb, a Granada, a Celtic és a PSV is. A rájátszás is egy fordulós volt, így a győztes csapat juthatott tovább az El főtáblájára. 

Malmö (svéd) – Granada (spanyol): 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Berget (45.) ill. Machis (30.), Puertas (58.), Herrera (85.)

Igen kiegyenlített meccset játszott a svéd és a spanyol csapat, és az első félidőt is 1-1-es döntetlennel zárták. Aztán a Granada egy kicsit feljavult, legalábbis elkezdte jól kihasználni a helyzeteit, és lőtt még kettőt, ami az El-főtáblát jelentette nekik.

CFR Cluj (román) – Kuopio PS (finn): 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Rondon (5.), Debeljuh (42.), Rondon (56.) ill. Udoh (90+1.)

Nem sok helyzet jellemezte a mérkőzést, de amit a román csapat összehozott, abból mindegyikből gól lett. A finn csapatnak csak egy hosszabbításban szerzett szépítésre futotta, így a CR Cluj jutott be a főtáblára.

Ararat-Armenia (örmény) – Crvena zvezda (szerb): 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Lima (72.) ill. Katai (45.), Falcinelli (60.)

A szerb csapat az egész mérkőzésen fölényben futballozott, és kétgólos előnyre is szert tudtak tenni. Az örményeknek azért összejött a szépítés, de az egyenlítéshez nem játszottak elég jól, így a Crvena zvezda lesz ott az El-ben.

Charleroi (belga) – Lech Poznan (lengyel): 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Fall (56.) ill. Ramirez (34.), Puchacz (41.)
Kiállítás: – ill. Satka (78.)

Bár kiegyenlített meccs volt, a lengyelek már az első félidőben kétgólos előnyben voltak. A belgáknak lett volna esélyük az egyenlítésre is, de csak a szépítés jött össze, mivel a kapott büntetőjüket kihagyták. Azt sem tudták kihasználni, hogy emberhátrányba került a Poznan, így a lengyel csapat lehet ott a főtáblán.

Dinamo Zagreb (horvát) – Flora (észt): 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Gavranovic (11.), Ademi (26.87.) ill. Sinyavskiy (65.)

A Fradi által kiejtett Dinamo Zagreb most az El-főtábláért küzdött és össze is jött neki. Már az első félidőben két gólt lőttek, és bár az észt ellenfelük szépített, a második találatot jegyző Ademi még egy gólt szerzett, ezzel beállítva a végeredményt.

Liberec (cseh) – APOEL (ciprusi): 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Mara (90+5.) ill. –

Nagyon sokáig hosszabbításra állt a találkozó, hiába játszott valamennyivel jobban a cseh csapat, de végül, egy 95. perces büntetővel a Liberec kiharcolta a továbbjutást.

Rosenborg (norvég) – PSV (holland): 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Zahavi (22.), Gakpo (61.)

A PSV jobban játszott a Rosenborgnál, habár sok helyzete nem volt. Amit kellett, viszont belőtték, és már az első félidőben egygólos előnyben voltak, amit a második félidőben kétgólosra növeltek. A norvégok veszélyeztetni se nagyon tudtak, így a PSV könnyedén jutott tovább.

Hapoel Beer Sheva (izraeli) – Plzen (cseh): 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Josue (4. – büntetőből) ill. –

Az izraeli csapat egy nagyon gyors büntetővel szerezte meg a vezetést még a mérkőzés elején, és ezt az előnyt, még ha nehezen is, de meg tudták tartani, ami egy továbbjutást ért nekik.

Dinamo Breszt (belorusz) – Ludogorec (bolgár): 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Manu (73.), Higinio (79.)

Sokáig nem találtak be a csapatok, pedig a Ludogorec valamennyivel jobban játszott. Végül a 73. percben sikerült gólt lőnie a bolgár csapatnak, és nem sokkal később jött a második is. Ezzel bebiztosították a győzelmet, és ezzel együtt a továbbjutást.

FC Köbenhavn (dán) – Rijeka (horvát): 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Ankersen (20. – öngól)

A horvátok az első félidőben egy dán öngóllal szerezték meg a vezetést, és bár próbálkozott a Köbenhavn, nem jött nekik össze az egyenlítés. A horvátoknak így elég volt ez az egyetlen gól is továbbjutáshoz.

Legia Warszawa (lengyel) – Qarabag (azeri): 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Adrade (50.), Zoubir (62.), Ozobic (70.)

Hatalmas fölényben játszott a Qarabag, és bár az első félidőben nem jött össze a gól, a másodikban már hármat is lőttek. A Legiának nem sok esélye volt így, és az azeri csapat simán jutott a főtáblára.

Sarajevo (bosnyák) – Celtic (skót): 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Edouard (70.)

Egyértelműen jobban játszott a Celtic, és bár volt pár helyzetük az első félidőben, gólt nem szereztek. A második játékrészben már hatalmas fölényben voltak, de a vezető gólt csak a 70. percben szerezték meg. Ez viszont elégnek bizonyult, és a skót csapat így ott lesz az El-főtáblán.

Standard Liege (belga) – MOL Fehérvár (magyar): 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gavory (51.), Amallah (77. – büntetőből, 85. – büntetőből) ill. Nikolic (10.)

Habár a Vidi szerezte meg a vezetést, megtartani nem tudta azt, és a végén igazából nagyon simán jutott tovább a belga csapat. A mérkőzésről bővebben másik cikkünkben olvashattok.