Újra Olaszországban játszhat a Napoli rutinos távozója – sajtóhír

Egyre több átigazolási pletyka merült fel az aktuális transzfer időszak hajrájában, a Fiorentinától a Juventushoz készülő tehetséges szélsőt a firenzeiek egy rutinos spanyol labdarúgóval készülnek pótolni…

 

A Sky Sport Italia beszámolói szerint a Fiorentina csapata Federico Chiesa a rekordbajnok Juventushoz való eladása esetén le szeretné igazolni a jelenleg szabadúszó José Callejónt, aki az elmúlt éveket már az olasz bajnokságban (Serie A) töltötte a Napoli alkalmazásában.

A 33 esztendős szélső 2013 óta eddig minden sorozatot figyelembe éve 338 találkozón 80 gólt szerzett a nápolyi egyesület színeiben, és azt a rekordot is tartja, mely szerint ő játszotta a legtöbb mérkőzést a topligákban a 2010-es évtized során. Callejón számára az első, 2013-2014-es idénye sikerült a legjobban az olasz klubnál, amikor 20 gólig eljutott, tavaly például csupán négyszer volt eredményes, és a jelenlegi évad során is csak két találat fűződött a nevéhez. Hétéves olaszországi szolgálata alatt 2014-ben és 2020-ban Olasz Kupát, valamint előbbi évben Olasz Szuperkupát nyert csapatával.

Callejón a Real Madrid csapatában nevelkedett, profi bemutatkozására az Espanyolban került sor, majd két év alatt 77 pályára lépést regisztrált a “királyi gárda” színeiben, mielőtt 2013 júliusában 10 millió euróért Nápolyba küldték volna. A spanyol sajtó szerint több La Ligás csapat is tárt karokkal várja őt, de a Fiorentina is kompetens opciót nyújthat számára.