Hazai pályán bukott az FC Porto – videóval

Hatalmas meglepetésre a portugál bajnokság (Primeira Liga) szombat esti mérkőzésén a címvédő FC Porto alakulata drámai végjátékban vereséget szenvedett hazai környezetben…

A két győzelemmel rajtoló bajnoki címvédő FC Porto együttese hazai környezetben 3-2 arányban kapitulált a Marítimo ellen. A vendégek rendkívül bátran vetették bele magukat a küzdelembe, és bő tíz perc után egy meg nem adott góllal ijesztettek rá a “Sárkányokra”. A félidő derekánál pedig már a vezetést is megszerezték, Rodrigo Pinho egy remek kiugrás végén elegáns csel után lőtt a hosszúba. Nem sokkal a szünet előtt egy szöglet után a veterán Pepe védhetetlen fejes góljával egyenlített a házigazda. A térfélcsere után a Marítimo ismét magához ragadta az előnyt: elképesztő flipperezés végén a egy kapufáról kipattanót Pinho fejelt a hálóba. A Porto hiába próbálkozott az egyenlítésért, csak kihagyott helyzetekig jutott, a MU felé kacsintgató Alex Telles büntetőjét például Abedzadeh kapus védte. A ráadás perceiben egy kontrából a vendégek bebiztosították a három pontot, Nanu a tizenhatos sarkából elképesztő bombagólt vágott. Az utolsó szó azért a Portóé volt, ugyanis Otavio megpattanó lövéssel állították be a végeredményt.

Óriási lehetőség előtt álló a két meccs után ugyancsak hibátlan Benfica, amely vasárnap este a sereghajtó Farense együttesét fogadja.

FC Porto – Marítimo 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Pepe (42.), Otavio (90+9.), ill. Pinho (24., 52.), Nanu (90+4.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)