Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Üzletet kötött egymással az Arsenal és az Atlético – HIVATALOS

A piaczárást megelőző utolsó órákban az Arsenal csapata bejelentette várva várt nagy üzletét, és még egy játékost is küldtek az Atlético Madridhoz…

Az Arsenal együttese a hétfő esti órákban megerősítette, hogy kifizette a régóta kiszemelt Thomas Partey szerződésében szereplő 50 millió eurós kivásárlási árat az Atlético Madrid részére, valamint kölcsönadta a spanyol gárdának a mellőzött Lucas Torreira játékjogát erre az idényre.

A 27 éves ghánai válogatott középpályás a “Matracosok” akadémiáján nevelkedett, a felnőttek közti 2015-ös bemutatkozása óta pedig minden sorozatot figyelembe véve csaknem 200 mérkőzésen húzhatta magára a madridi gárda szerelését. Partey az utolsó három évben Diego Simeone csapatának motorja volt a középpályán, rendszerint évi 40-50 fellépést vállalt. Az “Ágyúsok” hosszas udvarlást követően tudták megszerezni a transzferstopot megelőző órákban.

Az ellentétes irányban klubot váltó 24 éves Torreira tovább mélyíti az uruguayi kontingenst a spanyol klubnál. Annak idején hazájában a Montevideo Wanderers csapatában nevelkedett, majd nagyon fiatalon Európában került, Olaszországban a Pescara és a Sampdoria együtteseit követően pedig két évvel ezelőtt kötött ki az “Ágyúsoknál” mintegy 28.7 millió euró ellenében. Bemutatkozó idényében még 50 tétmeccsen szerepelt a londoni együttes színeiben, míg az elmúlt kiírásban 39 pályára lépés jutott neki, részben azért is, mert tavasszal bokasérüléssel bajlódott, azonban korábban már az angol sajtóban is beszámoltak róla, hogy Mikel Arteta nem ragaszkodik mindenképpen a légiós szolgálataihoz.