Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Közel 100 millió eurót spórol a klub!

A koronavírus-világjárvány okozta nehéz gazdasági helyzetben, ahogyan az várató volt, az FC Barcelonánál is meg kellett húzni a nadrágszíjat. Úgy tűnik, a Barcánál ezt elég eredményesen tették. 

A katalán Sport című napilap különböző pénzügyi számításokra hivatkozva arról számolt be, hogy a klub Luis Suárez, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Arthur, Nelson Semedo, Rafinha, Jean-Clair Todibo vagy Moussa Wagué elengedése után bruttó 80 millió eurót spórolt játékos-fizetéseken, amelynek nagyjából a fele, mintegy 36 millió euró a klubnál is marad.

Luis Suárez fizetése volt a legmagasabb, mint a klub harmadik legjobban fizetett játékosa, nettó 15 millió eurót keresett évente.
Arturo Vidal ‘már csupán’ 8.6 milliót; Ivan Rakitic 7.8 milliót; Nelson Semedo 4 milliót; Arthur 3.1 milliót; Rafinha 3 milliót.
Todibo és Wague fizetését pedig mostani klubjaik állják teljes egészében.

Persze az új játékosok (mint például Miralem Pjanic), vagy a visszatérők (Philippe Coutinho) a Barcától kapják a fizetésüket, ám ahogyan a Sport fogalmaz, a Barca még az új igazolásokkal is bőven eleget tesz az UEFA Financial Fair Play szabályzatának.