Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hét góllal tömte ki Franciaország Ukrajnát – videóval

A felkészülési meccsek egyikeként a francia válogatott az ukrán nemzeti csapatot fogadta. Az ukránoknál több koronavírus-fertőzöttet találtak, ezért egy gyorsan összeállított kerettel léptek pályára, amit ki is használtak a franciák. Didier Deschamps gárdája olyannyira jól játszott, hogy meg sem állt hét gólig, míg az ukrán válogatottnak csak egyetlen szépítés jött össze. 

Hatalmas fölényben futballozott a francia válogatott, ami az eredményben is megmutatkozott. Az első gólt nagyon hamar, a 9. percben szerezték meg, amikor Giroud fejesét még blokkolta egy védő az utolsó pillanatban, de ekkor Camavinga háttal, kissé leülve érdekes gólt lőtt a hálóba. A 24. percben érkezett a második, ahol Giroud remekelt. A csatár egy hosszú passzt vett át, amit nagyjából 18 méterről, tökéletesen csavart a kapu bal oldalába. Tíz perccel később meglőtték a harmadik gólt is, Giroud már duplázott. Aouar távolról bombázott a kapura, amit a kapus még ki tudott ütni, de épp a csatár fejére, aki egy csukafejessel talált be a hálóba. Még szerencséje sem volt az ukránoknak, mivel a 39. percben egy öngóllal zárták le a félidőt, amikor egy francia szöglet után Mikolenko fejelt háttal a kapuba.

A második játékrészt jobban kezdte az ukrán válogatott, mivel az 53. percben szépíteni tudott. A csereként beálló Cihankov szlalomozott végig a védők között, majd laposan a jobb alsó sarokba vágta a labdát. Két perccel később ráadásul Zubkov a bal kapufát is eltalálta. A franciák azonban nem kegyelmeztek, és a 65. percben az ötödiket is meglőtték. Kiváló összejáték volt Mbappé és Tolisso között, és végül a Bayern játékosa volt az, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. Egy ideig úgy tűnt, hogy már nem sorozza tovább a francia válogatott az ukránok kapuját, de a 82. percben még Mbappé is betalált. Most Ben Yedderrel játszott össze a PSG támadója, majd egy kényszerítőzés végén a kapus felett bombázott a kapuba. Ezzel akár már le is zárhatták volna a mérkőzést, de a 89. percben még lőttek egy utolsó gólt. Most Griezmann szlalomozott végig a védők között, aki a tizenhatosról kapura lőtt, a megpattanó labda pedig utat talált a hálóba.

Franciaország – Ukrajna: 7-1 (4-0)
Helyszín: Stade de France (Saint-Denis) Vezette: Andris Treimanis (lett)
Gólszerzők: Camavinga (9.), Giroud (24. 34.), Mikolenko (39. – öngól), Tolisso (65.), Mbappé (82.), Griezmann (89.) ill. Cihankov (51.)
Sárga lapok: – illMalinovskyi (43.), Haratyin (51.), Konoplia (61.)
Kiállítás: – ill. –

Franciaország: Mandanda (Maignan, 46), Digne, Upamecano (Varane, 46.), Lenglet, Pavard, Aouar (Griezmann, 59.), Tolisso, Camavinga (Pogba, 59.), Nzonzi, Martial (Mbappé, 46.), Giroud (Ben Yedder, 74.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Ukrajna: Bushchan, Zabarnyi, Konoplia, Mikolenko (Cseberko, 46.), Mykhaylichenko (Sobol, 46.), Makarenko (Shepelev, 62.), Haratyin, Jarmolenko (Jaremcsuk, 62.)Malinovskyi (Cihankov, 51.), Shaparenko, Zubkov (Bezus, 71.). Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko