Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern védője elutasította a hosszabbítást, a Real és a Barca ajánlatára vár – sajtóhír

Német sajtóhírek szerint első körben elutasított a Bayern München hosszabbítási ajánlatát a bajor klub védője, David Alaba, mert más csapatok megkeresésére vár. 

A német Bild információi szerint David Alaba nem fogadta el a Bayern München első ajánlatát a szerződéshosszabbításra. Az osztrák játékos jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le, így épp ideje lenne aláírnia az új szerződését, amelyben a hírek szerint 11 millió eurós fizetést ajánlottak neki.

Alaba azonban nem akar még hosszabbítani, mivel a német lap szerint a Barcelona és a Real Madrid ajánlataira vár. A Habfehérek Marcelo utódját láthatják benne, miután a brazil védő egyre jobban veszít képességeiből. A katalán együttesnél pedig a hírek szerint nincsenek megelégedve Junior Firpo teljesítményével, így az ő helyetteseként, illetve Jordi Alba utódjaként gondolnak Alabára. Mellettük még a hírek szerint a Juventus is érdeklődik a 28 éves védő iránt.

Alaba jelenleg karrierje csúcsán van, az előző szezonja pedig tökéletesre sikerült: játékával hozzásegítette a Bayern Münchent, hogy a magasba emelhesse a Bajnokok Ligája, a Bundesliga és Német Kupa trófeáját is, emellett a Sevilla legyőzésével az Európai Szuperkupát is megnyerte csapatával, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy beállítsák a Barcelona 2009-es rekordját, amikor egy naptári évben hat trófeát nyertek.