Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: Alan Shearer csúcsát adta át a múltnak az Arsenal tehetsége!

Az “ágyúsok” 21 esztendős játékosa ugyan még nem mutatkozhatott be a felnőttek között, de elnézve az U21-esek között mutatott gólerős formáját, erre már lehet nem kell sokat várnia. 

Mint azt tudjuk, az U21-es válogatott szerepléseket sokan csak ugródeszkaként veszik a felnőtt csapathoz vezető úton. Az Arsenal 21 esztendős kiválósága, Eddie Nketiah a lehető legjobb módját választotta annak, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitánynak üzenjen.

A ghánai felmenőkkel is rendelkező csatár kedden, a Törökország ellen 2-1-re megnyert U21-es Eb- selejtezőn ismét betalált, amivel már a 14 találatát jegyezte ebben a korosztályban.
Nketiah ezzel lehagyta Alan Sherart és Francis Jefferst akikkel eddig osztozott 13-13 góllal az ide vonatkozó rekordon.

“Hihetetlen érzés. Megdönteni egy ilyen rekordot, ezzel nem akármilyen játékosokat megelőzve, olyan dolog, amire én és a családom is nagyon büszkék lehetünk!” – Lelkendezett a találkozót követően a fiatal csatár, akit a jövő évi U21-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon is láthatunk akár (ha addig nem lesz felnőtt válogatott), hiszen Anglia ezzel a győzelemmel megváltotta jegyét a tornára.