BL: a katalán sajtó kiemelt figyelmet fordít a Barcelona-Ferencváros összecsapásra

Negyed évszázad után kedden újra a Bajnokok Ligája csoportkörében lép pályára a Ferencváros, amely az FC Barcelona otthonában kezdi meg szereplését, éppen ezért kiemelt figyelmet kap a mérkőzés a katalán sajtóban is.

A katalán Sport című sportnapilap hétfői számának középpontjában ugyan nem a Fradi elleni összecsapás van, de így is kiemelt figyelmet kapott benne a meccs. A másik Barcelona közeli lap, a katalán Mundo Deportivo egyelőre azzal foglalkozik, hogy Ronald Koeman legkésőbb januárban szeretné megszerezni Memphis Depayt, az Olympique Lyontól, illetve, hogy mennyire elégedett a hatszoros aranylabdás Lionel Messi teljesítményével.

A Ferencváros elleni BL-mérkőzés kapcsán a Barca oldaláról a Sport kiemeli, hogy a Real Madrid elleni, szombaton sorra kerülő El Clásico miatt néhány játékos pihenőt kaphat, különösképpen a középpálya közepén Frenkie de Jong és Sergio Busquets. Az ő hiányukban várhatóan megkapja majd a lehetőség a Juventustól igazolt bosnyák Miralem Pjanic.

A sportnapilap emellett felvezetésképpen interjút készített Szerhij Rebrov segítőjével, Alberto Bosch-sal, illetve bemutatta magát az ukrán szakembert is, akit a Barca egyik végzeteként jellemzett, utalva arra, hogy nagy szerepe volt a Barca történetének egyik legsúlyosabb hazai BL-vereségében is (0-4), amikor is a Dinamo Kijev Andrij Sevcsenko mesterhármasával, illetve Rebrov találatával rendezett gálaelőadást a Camp Nou-ban 1997-ben.
Az újság féloldalas cikket szentelt a mérkőzés játékvezetőjének, a svájci Sandro Schärernek is, akinek a sípjelére 21 órakor kezdődik a találkozó, írja az MTI.