Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Ezért igazolták Luis Suárezt!

A Barcától igazolt 33 esztendős csatár máris elkezdte igazolni szerződtetésének jogosultságát a “matracosoknál”.

Korábban is írtunk róla, hogy az Atleti keretében nem volt olyan gólerős játékos, mint az uruguayi, aki négy bajnoki forduló után újfent csak megerősítette ezt a tényt. Suárez ugyanis olyan góllövő formában kezdte az új idényt, mint Atletico-mezben hosszú évek óta senki!

A korábbi Barca-csatár 216 percet játszott eddigi 4 bajnokiján, amelyeken 3 gólt és 1 gólpasszt jegyez. A számok nyelvén mindez azt jelenti, hogy 54 percenként közreműködik egy Atlético-találatban!

Suárez játékán érezhető, hogy fűti még a bizonyítási vágy, nem vesztette el góllövő-érzékét. Utóbbira tökéletes példa, hogy két válogatott meccsén is három gólt jegyzett idén.

Ami igazán érdekes az az, hogy Luis Suárez a közelmúlt nagy Atleti-csatárainál is messze jobban kezdett!

A korábbi Aranycipős Diego Forlán első négy meccsén mindössze egy gólt jegyzett a “matracosoknál”(…) Radamel Falcao ugyan már mesterhármast szerzett második meccsén, majd a harmadikon duplázott, ám jóval több időt töltött a pályán, mint Suárez: 338 percet, ami azt jelenti, hogy 56 percenként vette ki részét egy Atletico-gólból (…) Eközben az Atlético Madrid ötödik legjobb góllövőjeként távozó Antoine Griezmann első négy meccsén sem gólt és sem gólpasszt nem jegyzett (…)

További érdekesség még, hogy a La Liga adatbázisa szerint Suárez eddig 9 alkalommal lőtt kapura, 5-ször el is találta azt, miután pedig szerzett három gólt, kaput eltaláló kísérleteinek 60%-a góllal is zárult – Mindezek után elmondható, hogy ha így folytatja, nem kérdés, hogy az elmúlt évek tendenciái alapján a riválisoknál jóval kevesebb helyzetből gazdálkodó Atletico abszolút nyerő embere!