Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: íme az idény első hónapjának legjobbja

Ugyan az olasz sajtóban már hetek óta nyílt titok volt, hogy melyik játékos lett az olasz bajnokság (Serie A) legjobbja szeptemberben, a liga hivatalos csak most nevezte meg őt…

Az olasz bajnokság (Serie A) szeptember hónapjának legjobb játékosa a tavalyi bronzérmes és idén is a legjobbak közé vágyó Atalanta argentin csillaga, Alejandro “Papu” Gómez lett.

A 32 éves klasszis csapata két szeptemberi mérkőzésén együttesen három gólt és két asszisztot regisztrált a Torino és a Lazio ellenében, miközben elképesztő hatékonysággal bírt a mezőnyben és a helyzetkihasználást illetően egyaránt. Azóta Gómez négy bajnokin négyszer volt eredményes, és a bergamóiak idénybeli első BL-mérkőzésén is szerzett egy parádés bombagólt. A rutinos szélső egy olyan ligában lett a hónap legjobb játékosa, ahol mondjuk Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic vagy éppen Franck Ribéry rúgja a bőrt.

Az Atalanta szupercsapata az idei bajnoki évadot három győzelemmel és egy Napoli elleni is súlyos fiaskóval nyitotta, négy meccs alatt szerzett 9 pontjával jelenleg a harmadik helyen tanyázik az AC Milan és a Sassuolo mögött.

Hogy megismerjük kicsit a “Papu-stílust”, íme egy komikus videóklip néhány évvel ezelőttről, amelynek középpontjában az argentin zseni egyedi gólöröme áll: