Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot az Atlético Madrid – Videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 7. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén az Atlético Madrid aratott nehézkes kezdés után győzelmet a Real Betis felett.

A Matracosok a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchentől elszenvedett 4-0-ás vereséget próbálták feledtetni a szurkolókkal, azonban ez az első félidőben nagyon nem így nézett ki. Ugyanis mindössze egyetlen ígéretes lehetőséget adódott a madridiaknak, Suárez viszont elpuskázta helyzetét és mellé lőtt. A Betis 9 alkalommal próbálkozott, ebből kettő talált kaput, míg a hazaiak háromszor, amiből egy sem találta el a kaput. Ennek következtében egy unalmas 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő azonban kiválóan rajtolt el a hazaiak részéről, ugyanis 17 másodperc telt el és Llorente megszerzi a vezetést, egy nagyon éles szögből leadott lövésből (1-0). Az Atlétin érződött, hogy Diego Simeone mester felpörgette őket, ugyanis Carrasco, Suárez és Herrera is helyzetbe került, de végül egyikőjük sem talált be. Ezt követően emberelőnybe is kerültek a hazaiak, mert Martin Montoya utolsó emberként szabálytalankodott Carrascóval szemben, így idejekorán mehetett zuhanyozni. A mérkőzés hosszabbításában még Luis Suárez megrúgta a maga gólját, Renan Lodi szolgálta ki az uruguayi csatárt (2-0). Az Atlético Madird ezzel feljött a harmadik helyre a tabellán, de egy találkozóval kevesebbet játszott, mint az éllovas Real Madrid.

Atlético Madrid – Real Betis 2-0 (0-0)
Játékvezető: A. Lahoz, Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid)
Gólszerzők: M. Llorente (46′), L. Suárez (90+1′) ill.
Kiállítva: M. Montoya (72′)

A forduló eddigi eredményei és további programja
Péntek
Elche – Valencia 2-1

Szombat
Barcelona – Real Madrid 1-3
Osasuna – Athletic Bilbao 1-0
Sevilla – Eibar 0-1

Vasárnap
14:00 Valladolid – Alaves (Spíler 2)
16:00 Cadiz – Villarreal (Spíler 2)
18:30 Getafe – Granada (Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Huesca (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Levante – Celta Vigo (Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye