Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: simán gyűrte le ellenfelét a PSG – Videóval

A francia labdarúgó bajnokság (Ligue 1) 8. fordulójában a PSG a Dijon együttesét fogadta szombat késő este, és végül aratott sima győzelmet a hazai együttes.

A címvédő párizsiaknál hiába volt 10 hiányzó, még így is egy nagyon erős kezdőt tudott a pályára küldeni Thomas Tuchel vezetőedző. A találkozó szinte azonnal góllal kezdik, ugyanis a 3. percben egy labdajáratást követően bal oldalra került ki Bakkerhez a labda, a 20 éves holland védő pedig remekül centerezett, amire Moise Kean érkezett kiválóan és bombázta a labdát a kapuba (1-0). Az olasz támadónak egyébként ez az első gólja a PSG színeiben. A 20 éves Kean azonban nem állt le, ugyanis nem sokat váratott a második találatára, Neymar volt nagyon önzetlen és rúgatott gólt vele a 23. percben (2-0). Az első játékrészben pedig már több gól nem esett, így megnyugtató hazai előnnyel mehettek szünetre az együttesek.

A második félidőben nagyon sokáig nem történt semmi, ám akkor a hajrára csereként beálló Mbappé meglőtte a hazaiak harmadik és negyedik gólját is. A francia támadó előbb egy Neymar kiugratást követően csinált meg egy biciklicselt, majd kötőbe rúgta el Allagbe kapus lábai között (3-0). Második gólját ismét egy Neymarral való összjáték után szerezte, azonban a brazil ezúttal Sarabiának adott óriási labdát, majd ő asszisztált Mbappénak a 88. percben (4-0). A PSG ennek a győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán a Lille előtt, azonban a LOSC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

PSG – Dijon 4-0 (2-0)
Játékvezető: J. Hamel, Helyszín: Parc des Princes (Párizs)
Gólszerzők: M. Kean (3′ 23′), Mbappé (82′ 88′) ill. – 

A 8. forduló eddigi eredményei és további programja
Péntek
Rennes – Angers 1-2

Szombat
Lorient – Olympique Marseille 0-1

Vasárnap
13:00 Lens – Nantes (Digi Sport 2)
15:00 Bordeaux – Nimes
15:00 Brest – Strasbourg
15:00 Metz – St. Étienne
15:00 Montpellier – Reims
17:00 Nice – Lille (Digi Sport 2)
21:00 Lyon – Monaco (Digi Sport 3)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye