Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veszélyben a DAC-Slovan rangadó

Könnyen lehet, hogy a koronavírus-járvány újabb mérkőzés megrendezésébe szól bele, ugyanis a Slovan Bratislava csapatát sújtó csoportos fertőzések miatt veszélybe került az FC DAC 1904 elleni, várva várt szlovák bajnoki rangadó megrendezése…

A Slovan Bratislava csapata hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a csapatnál 14 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést a legutóbbi tesztelések során: összesen 13 labdarúgó és Darko Milanic vezetőedzője tesztje hozott pozitív eredményt. A Holman Dávidot is foglalkoztató pozsonyi gárda tájékoztatása szerint szombaton további játékosok sem érezték magukat jól, többen lázasok voltak.

A Fortuna ligát irányító Ligás Klubok Uniója kézikönyve alapján a csapatok kötelesek pályára lépni, ha a csapatban egészséges 13 mezőnyjátékos és egy kapus. A vasárnap reggeli tesztelés dönti el, hogy a Slovan Dunaszerdahelyen pályára tud-e lépni.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az FC DAC 1904 vezetőségének minden igyekezete ellenére nem lehetnek jelen nézők a mérkőzésen, és immár az is erősen kérdésessé vált, hogy egyáltalán meg tudják rendezni az összecsapást.

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) tabelláját a szerdahelyi gárda 27 ponttal vezeti, két ponttal megelőzve a címvédő pozsonyi alakulatot, kettejük összecsapása mindig rangadónak számít.