Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Joao Félix vezérletével győzte le a Salzburgot az Atlético – Videóval

Az Atlético Madrid a Szoboszlai Dominikkel a soraiban felálló Salzburgot fogadta a Wanda Metropolitanóban, ahol egy igazán jó mérkőzés alakult ki a két fél között.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban és az első negyed óra végén majdnem jött is a vezetés, de Joao Félix csak a kapufát találta el. Nemsokkal később Suárez lehetett volna eredményes, de az uruguayi csatár sem tudott élni a lehetőségével. Azonban a 29. percben végül csak összejött a vezetés, ugyanis egy gyönyörű vendég szerelést követően a labda pont Marcos Llorente elé pattant, ő pedig nem sokat gondolkozva 17 méterről a kapuba vágta a labdát (1-0). A középpályás picivel később duplázhatott volna, de elszalasztotta esélyét. A 40. percben viszont Szoboszlai Dominik nem, Berisha passzát ugyanis a magyar játékos jobb külsővel Oblak kapujába zúdította, gyönyörű gól (1-1).

A második félidő elején pedig fordítani tud az osztrák együttes, egy kiváló indítást követően centerezték középre a labdát, amire Oblak nem ért ki, viszont Berisha elérte, így megszerezve a Salzburgnak a vezetést (1-2). Alig öt minutummal később egy remek kontratámadás végén Correa passzából egyenlíteni tud Joao Félix (2-2). Sőt, a portugál tini végül megnyerte az Atlético Madridnak az összecsapást, egy szögletet követően Renan Lodi elé kerül a labda, a brazil pedig keresztbe rúgta a kapu előtt erőből, ami Félixet találta meg és a kapuba vágta a labdát egy átvételt követően az ifjú támadó (3-2). Az Atleti ezzel javította a Bayern elleni fiaskót, míg a Salzburg egy döntetlennel és egy vereséggel áll a csoportban.

Atlético Madrid – Salzburg 3-2 (1-1)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid), Játékvezető: O. Hategan (román)
Gólszerzők: M. Llorente (29.), J. Félix (52. 85.) ill. Szoboszlai (40.), Berisha (47.)

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Renan Lodi (Hermoso 82.) – Correa, Koke, Herrera (Torreira 82.), Llorente –Suárez (Lemar 82.), Félix. Vezetőedző: Diego Simeone

Salzburg: Stankovic – Kristensen, André Ramalho, Wober (Onguene 63.), Ulmer – Mwepu, Camara, Junuzovic (Ashimera 63.), Szoboszlai – Daka (Koita 30. – Okafor 84.), Berisha. Vezetőedző: J. Marsch

A mérkőzés összefoglalója

Az A csoport másik találkozója
Lokomotiv Moszkva – Bayern München 1-2

Az A csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye