Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: közel volt a vereséghez a Real Madrid, de végül csak kiszenvedett egy pontot – videóval

A Real Madridnak nagyon meg kellett volna nyernie a Borussia Mönchengladbach elleni BL-csoportmérkőzést, de Zinedine Zidane gárdájának ez most sem jött össze. A vereséget most nagy nehezen, a hajrában elkerülték, de sem a játék képével, sem pedig a döntetlennel nem lehetnek elégedettek. A Gladbach helyzetkihasználása nagyon jó volt, Thuram duplájával akár nyerhettek is volna, de a Real vissza tudott jönni a végére.

A Real Madrid dominálta az első félidőt: sokkal többet birtokolták a labdát, több támadást vezettek és több helyzetük is volt, de ez semmire nem volt elég. A 16. percben Lucas Vázquez emelte be a labdát Benzema elé, aki egy szép levétel után nem sokkal lőtt a léc fölé. A 20. percben Sommer előbb Benzemát, majd Viníciust is kicselezte, de a németek eladták a labdát, amit így Kroos csak néhány centivel lőtt a jobb alsó mellé. A meccs eddigi legnagyobb helyzete egy perccel később érkezett, amikor Ramos fejelte kicsivel mellé Vázquez jobb oldali beadását. A 29. percben Kroos lőtt a bal alsó sarok irányába, de vetődve eléri a labdát Sommer, majd az ezt követő szögletet Benzema fejelte a kapusnak. A 33. percben aztán vezetést szerzett a Gladbach, az egyetlen első félidei kapuralövéséből. Plea passzolta le a labdát Varane lába között Thuramnak, aki Vázaquezt lehagyva gyönyörű gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. A játékvezető a találatot követően a videóbíró segítségét kérte, de kiderült, a francia nem volt lesen. A 37. percben még volt egy helyzete a Realnak, de Kroos zseniális passzát Asensio belerúgta Sommerbe.

A Real Madrid egy kapufával indította a második félidőt, amikor Kroos beadását Casemiro fejelte középre, de a blokk rosszul sikerült, így a labda Asensio elé került, aki meg a lécre bombázott. A 49. percben Vinícius hagyott ki egy hatalmas helyzetet, amikor Valverde jobbról középre adott labdáját a brazil a bal felső fölé lőtte. A fölény itt is hiábavaló volt, mert a Mönchengladbach az 55. percben, a második kapuralövéséből is betalált. Lainer beadását Plea fejelte kapura, amit Courtois még kivédett, de a kipattanó Thuram elé került, aki a jobb alsóba lőtt közvetlen közelről. A 60. percben a harmadikat is megrúghatták volna a németek, de Plea kapuralövését, balra elmozdulva védeni tudta a belga kapus. A 70. percben Zidane becserélte Eden Hazard-t, aki négy perccel később már veszélyeztett is, de Benzema passzát csak az oldalhálóba lőtte. A Real Madrid meddő fölényben játszott, veszélyes helyzete nem igazán volt, aztán a 87. percben mégiscsak összejött a szépítés. Egy előre lőtt labdát Varane épphogy megmentete, majd Benzema elé passzolt, aki szép mozdulattal lőtt a hálóba. Izgalmas utolsó perceket feltételezett ez a gól, és sokat támadott is a Real, majd a 93. percben ki is egyenlített. A már csatárt játszó Ramos fejelte vissza Modric labdáját Casemirónak, aki végül a léc alá lőtt. Az utolsó másodpercekben még lehetett volna egy lehetősége a németeknek, de elrontották, így a győzelem helyett a döntetlennel kellett megbékélniük.

Borussia Mönchengladbach – Real Madrid: 2-2 (1-0)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach) Vezette: Orel Grinfeld (izraeli)
Gólszerzők: Thuram (33. 57.) ill. Benzema (87.), Casemiro (90+3.)
Sárga lap:  Stindl (56.), Bendebaini (79.), Neuhaus (85.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Borussia Mönchengladbach: Sommer, Bendebaini, Elvedi, Ginter, Lainer, Hofmann, Kramer, Neuhaus, Stindl (Wolf, 79.) Thuram (Hermann, 71.), Plea (Embolo, 79). Vezetőedző: Marco Rose

Real Madrid: Courtois, Lucas Vázquez, Ramos, Varane, Mendy, Kroos (Modric, 70.), Casemiro, Valverde, Vinícius Junior (Hazard, 70.), Asensio (Rodrygo, 84.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

A B-csoport jelenlegi állása: