Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rebrov szerint a Dinamo Kijev ellen sokkal inkább a saját játékukra kell koncentrálni

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint szerdán a Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésen sokkal inkább a saját játékukra kell koncentrálniuk, mint a többi találkozón a sorozatban.

 

A Ferencváros a Barcelona után a Dinamo Kijev ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében. A mérkőzés pikantériája, hogy a magyar csapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov korábban az ukrán csapat játékosa is volt, illetve 2014 és 2017 között vezetőedzőként irányította a klubot.

Most, a találkozó előtti sajtótájékoztatón beszélt a Ferencváros esélyeiről és taktikájáról.

“A Barcelona taktikájához jobban kell alkalmazkodnunk, most viszont sokkal inkább a saját játékunkra kell koncentrálni. Persze a Dinamo Kijev is nagyon erős csapat, de hazai pályán nekünk kellene érvényesíteni az akaratunkat”

– válaszolt az ukrán szakember az MTI kérdésére, hogy mennyiben kell máshogy készülni a legnyerhetőbbnek gondolt mérkőzésre.

Rebrov kifejtette, ennek ellenére az elvárása ugyanaz, mint a Barcelona ellen volt, vagyis az, hogy csapata maximális koncentrációval versenyképes legyen, pontokról azonban nem akart beszélni. Azt viszont megígérte, hogy százszázalékosan motivált csapatot láthat majd a közönség.

“Vannak érzelmeim, de profiként ez a felkészülésre nincs befolyással. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Dinamo is a BL-főtáblán van”

– beszélt Rebrov arról, hogy milyen érzés lesz olyan csapat ellen játszani, amelynek játékosként és vezetőedzőként is tagja volt.

“Edzőként a következő három meccs is a fejemben jár, mert meg kell találni az egyensúlyt, hogy ki mennyit játszik. Muszáj elosztani a terhelést. A Barcelona és az Újpest után most jön a Dinamo, majd Fehérvárra utazunk, és a válogatott szünet előtt a Juventusszal játszunk, ez nagyon nehéz sorozat”

– mondta Rebrov.

A Ferencváros szerdán 21 órától a Groupama Arénában, több mint ötezer néző előtt fogadja a Dinamo Kijevet a BL csoportkörének második fordulójában. Az első körben mindkét csapat kikapott.