Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 25 éve kezdett csak rosszabbul a Barca, mint most Koemannal!

Még ha a cím kissé hangzatos is, bizony igaz: 25 éve kezdte csak rosszabbul az FC Barcelona a spanyol bajnokságot, mint most a korábbi holland szövetségi kapitány irányításával. 

Az El Clásicón elszenvedett kellemetlen vereség egyben azt is jelentette, hogy három bajnoki óta képtelen nyerni a La Ligában a Barca. Ronald Koeman csapata eddigi öt meccsén, a megszerezhető 15 pontból csupán hetet gyűjtött be.

Rosszabbul csupán az 1994/95-ös idényt kezdte a csapat (Hasonlóan még az egy évvel korábbit Ernesto Valverdével, amikor ugyan úgy 7 ponttal állt – a szerk.). Érdekesség, hogy Koeman akkor játékosként szolgálta a klubot, és öt meccsen csupán 5 pontot gyűjtött a csapat (Az az öt, ma azért hét lenne, hiszen akkoriban a győzelemért még 2 pont járt, a Barcának pedig volt két győzelme, egy döntetlene, és hasonlóan mint most, két veresége – a szerk.).

Koeman az elmúlt negyedszázad tekintetében messze elmarad olyan elődeitől, mint Tata Martino (2013/14), Pep Guardiola (2009/10), Tito Vilanova (2012/13) és Ernesto Valverde (2017/18), akik hibátlan mérleggel büszkélkedhettek a bajnokság első öt fordulója után.