Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nagyon simán győzte le a Barcelona a peches Juventust – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában a Barcelona a Juventus otthonába látogatott. Az olaszok nem játszottak jól, de szerencséjük sem volt Morata három érvénytelenített találatával, a katalánok viszont végigdominálták a mérkőzést, és megérdemelten nyerték meg a párharcot. Messi most is betalált, ám ismét csak tizenegyesből. 

Izgalmas első félidőt játszottak a csapatok. Már rögtön a 2. percben helyzetbe került a Barcelona: Griezmann hozta játékba Messit, akinek a lövésébe Bonucci még az utolsó pillanatban belelépett. Egy perccel később újabb esély volt a katalánok előtt, ekkor először Pjanic küldött egy bombát nagyjából 25 méterről a kapura, és ezt még Szczesny kiütötte, majd a kipattanót Griezmann rúgta neki egyenesen a jobb kapufának. Az 5. percben Pjanic eladott labdájára Kulusevski csapott le, ám Lenglet még az utolsó pillanatban odaért, és menteni tudott a lövés előtt. A 14. percben azonban már nem hibázott a Barca, és megszerezte a vezetést. Messi látta meg a jobb oldalon Dembélét, és át is rúgta neki a labdát, amit a francia két csel után ellőtt, majd Chiesán megpattanva védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe. Két perccel később Morata is betalált, de ezt a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 23. percben végre Messi is helyzetbe került, de a Griezmann-nal történő kényszerítőzés után lövése méterekkel elkerülte a kapu bal oldalát. A 30. percben Morata ismét gólt szerzett, de a spanyol csatár ennél is lesen állt, így ezt is érvénytelenítették. A 36. percben Messi és Dembélé rohamozta a kaput, ám a francia túl sokat cselezett, és végül sem ő, sem pedig a kipattanóval kísérletező Griezmann nem talált be a torinói kapuba. A szünetig is leginkább a Barca volt fölényben, a Juve csak egy-egy kevésbé veszélyes támadást tudott vezetni.

A második félidőt is jobban kezdte a Barcelona, több támadást is fel tudtak építeni. Gólt azonban az 57. percben ismét Morata szerzett, amit hosszas videóbírózás után megint érvénytelenítettek les miatt. A 62. percben Messi került helyzetbe, de a jobb alsóba tartó lövése csak a kapu mellé ment. Két perc múlva egy kontrából vette ki a részét Messi, amelynek végén az őt kísérő Pedrinek adta a labdát, a fiatal játékos pedig elfektette a védőjét, majd lőtt, de csak szögletre pattant a labda. A 65. percben már megint a Juve kapuja előtt volt a Barca, ekkor Pedri passza után Messi próbálta meg áthámozni magát a védőfalon, de a túlerővel szemben még neki sem jött össze a lövés. A 69. percben egy szép akció végén érkezett egy Juve-lövés is, amit Kulusevskinek próbált a jobb alsóba rúgni, de nem jött össze neki. A 75. percben egymás után két Barca-helyzet is volt: először Griezmann játszott össze Fatival, amit végül a spanyol lőtt el, de Demiral blokkolt, majd Messi futott a kapu felé, de nem passzolt, így Danilo becsúszva menteni tudott. A 75. percben Messi ugratta ki Griezmannt, aki a bal alsót célozta, de végül csak elgurult a labda a kapufa mellett. A 85. percben Demiral kapott egy sárga lapot, ami már a második volt neki, így a Juvének emberhátrányban kellett befejezni a meccset. Ezután a 90. percben Bernardeschi lökte fel Ansu Fatit a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a katalán együttes. Természetesen Messi állt a labda mögé, aki a Fradinak lőtt büntető után most ezt is értékesítette. A végén még Ansu Fati akart egy gólt rúgatni Braithwaite-tel, de a passza erőtlen volt, és jobban járt volna, ha maga fejezi be a támadást.

Juventus – Barcelona: 0-2 (0-1)
Helyszín: Allianz Stadion (Torino) Vezette: Danny Makkelie (holland)
Gólszerzők: – ill. Dembéle (14.), Messi (90. – büntetőből)
Sárga lap: Kulusevski (45+3.), Demiral (70.), Cuadrado (74.), Rabiot (79.) ill. Sergi Roberto (60.)
Kiállítás: Demiral (85.) ill. –

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, Demiral, Kulusevski (McKennie, 75.), Rabiot (Bernardeschi, 83.), Bentancur (Arthur, 83.), Cuadrado, Chiesa, Dybala, Morata. Vezetőedző: Andrea Pirlo

Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Araujo (Busquets, 46.), Lenglet, Jordi Alba Pjanic, De Jong, Pedri (Braithweite, 90+2.), Dembéle (Ansu Fati, 66.), Griezmann (Firpo, 89.), Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman

A G-csoport jelenlegi állása: