Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Leicester és az AC Milan is hozta a kötelezőt – videóval

Az Európa-liga csoportkörének G-csoportjában a Leicester az AEK Athén otthonába látogatott és elég simán vitte haza a három pontot. A H-csoportban az AC Milan a Sparta Prahát fogadta és bár Ibra kihagyott egy büntetőt, így is nagyon könnyen nyerték meg a mérkőzést. Összefoglaló. 

G-csoport:

AEK Athén – Leicester:

Az első félidőben még jobban játszott a Leicester, a 18. percben pedig a vezetést is megszerezte egy büntető révén, amit Jaime Vardy értékesített. Az angolok ezután is sokat támadtak, helyzetük is volt, de egyszer-egyszer a görögök is veszélyeztettek, különösen Livaja révén. A 39. percben azonban már kétgólósra növelték az előnyüket az angolok, miután Choudbury belőtt egy kipattanót.

A második félidőt az Athén kezdte jobban, hiszen a 49. percben szépíteni tudtak. Mantalos labdájára jól érkezett Tankovic, és remekbeszabott lövést küldött a kapu jobb alsó sarkába. Egyre jobban játszottak a görögök, és több támadást is vezettek. A 69. percben azonban a Leicester állt a legközelebb a gólhoz, amikor Ünder találta el a bal kapufát. Az Athén a meccs végéig még próbálkozott, de az egyenlítés már nem jött össze.

AEK Athén – Leicester: 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Tankovic (49.) ill. Vardy (18. – büntetőből), Choudbury (39.)
Sárga lap: Mantalos (21.), Krsticic (59.), Insua (73) ill. Thomas (78.)
Kiállítás: – ill. –

Zory – Braga:

A portugálok már az első félidőbe lezárták a mérkőzést. A Braga már a 4. percben megszerezte a vezetést Paulinho révén, majd a 11. percben Gaitán lőtt egy nagyon szép gólt a kapu jobb oldalába. Az oroszok csak a játékrész végére tudtak szóhoz jutni, akkor viszont két hatalmas helyzetet is elrontottak.

A második félidőben egy kicsit jobban játszott a Zorya, és veszélyeztettek is Kochergin és Kabaev révén. A 84. percben háromgólosra növelhették volna az előnyüket a portugálok, de Schettine helyzetét bravúrral védte a kapus.  Végül az oroszoknak csak a szépítés jött össze az utolsó percben, Ivanisenia találatával.

Zory – Braga: 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Ivanisenia (90+7.)ill. Paulinho (4.), Gaitán (11.)
Sárga lap: Kochergin (36.), Kabaev (47.) ill. Carmo (29.), Fransergio (79.), Silva (87.)
Kiállítás: – ill. –

A G-csoport állása:


H-csoport:

AC Milan – Sparta Praha:

Hatalmas fölényben futballozott végig az AC Milan, a cseh csapatnak csak momentumok jutottak. A 24. percben meg is szerezték a vezetést az olaszok, Brahim Diaz zseniális góljával. A 35. percben tizenegyeshez is jutott a Milan, amit Ibrahimovic akart elvégezni, de a keresztlécre lőtte a labdát. A 44. percben úgy tűnt, hogy a Praha is kap egy büntetőt, de a játékvezető nem így gondolta.

A második félidő elején beszorult a cseh csapat, Leao kétszer is veszélyeztetett, majd Tonelli lövését kellett védenie a kapusnak. Az 57. percben csak összejött a gól Leaónak, aki Dalot passzát váltotta gólra. A 67. percben háromgólosra növelték az előnyüket, de most az előbb gólpasszt adó Dalot bombázott a bal alsó sarokba. A Praha nem igazán tudott ezzel a fölénnyel mit kezdeni, és még a szépítés sem jött össze nekik.

AC Milan – Sparta Praha: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Diaz (24.), Leao (57.), Dalot (67.) ill. –
Sárga lap: – ill. Dockal (28.), Lischka (36.), Pavelka (52.)
Kiállítás: – ill. –

Lille OSC – Celtic:

Az első félidő még nagyon kiegyenlített volt a játék képét tekintve, a gólokat azonban a Celtic szerezte. A 28. percben Elyounoussi szerzett vezetést a csapatának, majd a 33. percben pedig duplázni tudott. A 41. percben azonban tizenegyeshez jutott a Lille, de Jonathan David kihagyta a lehetőséget. A 44. percben még lőttek egy kapufát, de a szépítés már nem jött össze neki.

A második félidőre azonban nagyon feljavultak a franciák, és a 67. percben meglőtték az első góljukat Celik fejesével, a 75. percben pedig ki is egyenlítettek Ikone révén. A mérkőzés végéig még folyamatosan támadott a Lille, de már nem tudtak vezetést szerezni.

Lille OSC – Celtic: 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Celik (67.), Ikone (75.) ill. Elyounoussi (28. 33.)
Sárga lap: Andre (41.) ill. Ntcham (22.), Bain (52.), Ajeti (64.), Lexalt (73.), Elyounoussi (84.)
Kiállítás: – ill. –

A H-csoport állása: