Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyönyörű gólokkal fordított a ZTE

Mindkét csapat egy rossz szériát szeretett volna lezárni, a Puskás Akadémia – Zalaegerszeg találkozón. Mindkét gárda sorozatban 3 vereséget szenvedett el a bajnokságban, szóval mindkét oldalt szükség lett volna a sikerélményre.

A Puskás kezdte jobban a meccset, már a 13. percben megszerezték a vezetést. Slagveer beadására kitűnő ütemben érkezett Mance 1-0! Demjén Patriknak esélye sem volt.
Nem sokáig vezetett a hazai csapat, a 20. percben Lesjak tekert ballal a felcsúti kapuba 1-1! Az első félidőben Mance további két gólt szerezhetett volna még, de előbb a kapufát találta el, majd a gólvonal elől kirúgták a próbálkozását.

A második félidő Puskás helyzetekkel kezdődött, majd egy hatalmas Szánthó Regő góllal folytatódott 1-2! Szánthó is ballal tekert a Puskás kapujába. A folytatásban a hazai csapat mindent megtett az egyenlítésért cserébe, de nem jártak sikerrel, így kénytelenek voltak elkönyvelni sorozatban negyedik bajnoki vereségüket. A Zalaegerszeg viszont le tudta zárni rossz sorozatát.

Puskás Akadémia – Zalaegerszeg 1-2 (1-1)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna Vezette: Zierkelbach P.
Gólszerzők: Mance (13.) ill. Lesjak (20.), Szánthó (53.)

A tavalyi szezon negyedik és ötödik helyezettje csapott össze az Új Hidegkuti Stadionban. Ezek alapján arra gondolhatnák, akár egy dobogós helyezésről döntő mérkőzés is lehetne a találkozó, de az idei évben mindkét csapat szenved. A Honvéd tizedik, a Mezőkövesd az utolsó helyről várta a találkozót.

A találkozó rosszul kezdődött a hazai csapat részére. Tamás Krisztiánt egy rosszul sikerült becsúszás után, kiállította a játékvezető. Az első játékrészben nem volt kaput eltaláló lövés, azonban a Honvéd egyszer eltalálta a kapufát.

A második félidő nagy részében sem látszott a hazai csapat emberhátránya, sőt időnként az volt az ember érzése ők vannak többen. A vezetést mégis a Kövesd szerezte meg. Berecz Zsombor kapott remek kiugratást, a mérkőzés 62. percében 0-1! A borsodiak öröme nem sokáig tartott, a 66. percben egy sérülés miatt ideiglenesen kilenc (!) emberrel futballozó Honvéd büntetőt harcolt ki, amit Hidi Patrik hideg fejjel értékesített 1-1!

Több gól, már nem született a találkozón, így a mindkét csapat számára kedvezőtlen döntetlen született. A Honvéd 8, a Mezőkövesd 9 találkozót játszott le a bajnokságban és még egyik csapatnak sincs kétszámjegyű pontja.

Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-0)
Helyszín: Budapest, Új Hidegkuti Stadion Vezette: Káprály M.
Gólszerzők: Hidi (69.- büntetőből) ill. Berecz (62.)

Az NB I állása

A góllövőlista állása