Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messinek már nem mennek annyira a szabadrúgások

Lionel Messi nem igazán kapta el a fonalat a 2020/21-es szezon kezdete óta a Barcelonában, azonban a szabadrúgás góljainak apadása nem most kezdődött el. 

A Barcelona a jelenlegi idényben mindössze 8 ponttal a 12. helyen áll a spanyol bajnoki tabellán, igaz, két meccsel kevesebbet játszottak a fordulók számához képest. Legutóbb szombat este, az Alaves ellen szenvedtek ki egy pontot, azelőtt pedig a Real Madrid és a Getafe ellen ki is kaptak.

Ha ez nem lenne elég, a Barcelona sztárjának, Lionel Messinek sem megy annyira mostanában. Az eddigi 6 La Liga mérkőzésén mindössze egy gólt lőtt, azt is tizenegyesből, ráadásul a korábban a specialitásának számító szabadrúgásgólokkal is hadilábon áll már egy ideje.

Az Opta statisztikája szerint a legutóbbi 41 tétmérkőzésen a Barcelonában összesen 45-ször próbálkozott, ebből azonban csak egy gólt lőtt, a júliusi Osasuna elleni bajnokin. Ezt a sorozatot megelőzően 12 lövésből négy bement, vagyis minden harmadik szabadrúgása a hálóban landolt.

Ha rossz szabadrúgás-hatékonyságról beszélünk, akkor leginkább Cristiano Ronaldo jut mindenkinek az eszébe, de ezzel a statisztikával most Messi beérte, negatívan: a portugál a legutóbbi 48 Juventus-tétmeccsén mindössze 21 alkalommal próbálkozott szabadrúgással, és ebből egyetlen egyszer talált be.