Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sallai 80 percet játszott, hatgólos meccsen kapott ki a Freiburg – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen ellen.

A freiburgi gárda a Bundesliga nyitánya óta képtelen nyerni, a Leverkusen viszont jó formában vágott neki a hétvégének. Az előzetes várakozásokkal ellentétben Christian Streich fiai jutottak elsőként vezetéshez, méghozzá az összecsapás 3. percében: Lucas Höler volt eredményes Lukas Kübler nagyszerű indításának köszönhetően. A gyógyszergyáriak egyáltalán nem törtek össze a korán bekapott gól miatt, sőt a szünetre már a vendégek mehettek előnnyel, ugyanis Lucas Alario duplázni tudott.

A fordulást követően nem forgott veszélyben a három pont sorsa a Bayer szempontjából: Nadiem Amiri találatára a csereként beálló Nils Petersen még válaszolt, de a középhátvéd Jonathan Tah fejese végképp lezárta a meccs érdemi kimenetelét. A hazaiaknál a magyar válogatott Sallai Roland a kezdőcsapatban kapott helyett, tíz perccel a végső sípszó előtt cserélték őt le.

A Leverkusen az újabb fontos győzelme után csupán három pontra van a listavezető és címvédő Bayern Münchenhez képest, míg a Freiburg a tabella 13. helyén áll – előbbi a Borussia Mönchengladbach, míg utóbbi az RB Leipzig ellen lép pályára a következő fordulóban.

SC Freiburg – Bayer Leverkusen 2–4 (1-2).
Gólszerzők: Höler, Petersen, ill. Alario (2), Amiri, Tah.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Schalke 1–1 Stuttgart

Szombat
Köln 1–2 Bayern München
Frankfurt 1–1 Werder Bremen
Bielefeld 0–2 Borussia Dortmund
Augsburg 3–1 Mainz
Mönchengladbach 1–0 Leipzig

Vasárnap
18:00 Hertha – Wolfsburg

Hétfő
20:30 Hoffenheim – Union Berlin

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: