Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Több gólt kell szereznünk” – Koeman

Elképesztő megfejtéssel hozakodott elő tegnap este az FC Barcelona holland vezetőedzője, Ronald Koeman. A klubot korábban játékosként is szolgáló szakember elmélete szerint csak akkor van esélyük akár egy Alavés, akár egy Juventus ellen a győzelemre, ha veszélyesebbek az ellenfél kapuja előtt.

Miközben hasít a Bajnokok Ligájában, addig a bajnokságban csak vergődik a Barca. A katalán sztárcsapat immár négy LaLiga meccset nem tudott megnyerni zsinórban. Lionel Messiék tegnap az Alavés otthonában voltak jók egy semmitmondó döntetlenre.

A mindösszesen csak a 12. helyen szerénykedő Barcelona tehát korántsem lehet büszke a formájára. Azonban Ronald Koeman már látja az okát annak, hogy mi is az igazi problémája a csapatnak:

„Aggódom a játékosaim eredményessége miatt a kapu előtt. Ez nem hozzáállás vagy koncentráció kérdése, de több gólt kell szereznünk. A Juventus ellen és most, az Alavés ellen is. Nem fogadható el, hogy ennyit tévesszünk. Nyilvánvalóan aggasztónak tartom, hogy az elmúlt négy meccsen csak két pontot szereztünk. A játék megvolt, de jobban aggódom, ha nem hozunk létre helyzeteket. Néha túl sokat késlekedtünk.”

– füstölgött a lefújás utáni nyilatkozatában, a gránátvörös-kékek mestere.