Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megégett Törökországban a United – videó

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának két korai mérkőzése két érdekes párosítást tartogatott számunkra. Az F csoport első meccsén a nulla pontos Zenit fogadta, a még veretlen Laziot, a H csoportban a még gólt sem szerző Basaksehir látta vendégül az előző fordulóban gálázó Manchester Unitedet.

F csoport

Az oroszoknak mindenféleképpen el kellett kezdeniük a pontgyűjtést, ha tovább szeretnének jutni a csoportból. Ehhez képest a Lazionak volt több helyzete az első félidőben, viszont a befejezéssel akadtak problémái a római csapatnak. A Zenit egyetlen kaput eltaláló lövésével meg is szerezte a vezetést. A 32. percben a veterán Zhirkov ívelte be a labdát az ellenfél tizenhatosán belülre, Dzyuba és Kuzyayev fejes kényszerítője után pedig Erokhin lőhetett közvetlen közelről Pepe Reina kapujába 1-0!

A második félidőben is a Lazionak volt több helyzete, az egyenlítésért így is a 82. percig kellett várni, ekkor a csereként beállt Caicedo talált be 1-1! Ezzel a Zenit elbukta a három pontot és nagyon nehéz helyzetben van, ami a továbbjutást illeti. A hosszabbításban hiába szereztek gólt, les miatt érvénytelenítették a találatot.

Zenit Szentpétervár – SS Lazio 1-1 (1-0)
Helyszín: Szentpétervár, Gazorom Aréna Vezette: A. Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: Erokhin (32.) ill. Caicedo (82.)
Sárga lapok: Kurzyayev (7.), Barrios (78.), Lovren (85.), Krugovoy (86.) ill. Akpa Akpro (5.), Milinkovic-Savic (59.), Caicedo (78.), Reina (85.)
Kiállítva: – ill. –

Zenit: Kerzhakov – Karavaev, Lovren, Rakitsky, Santos, Zhirkov (Krugovoy 78.)- Erokhin (Mostovoy 61.), Barrios, Ozdoev (Sutormin 90.+1), Kuzyayev (Wendel 90.+1) – Dzyuba
Vezetőedző: Sergei Semak

Lazio: Reina – Gabarron, Hoedt, Acerbi – Marusic, Akpa Akpro, Parolo (Cataldi 52.), Milinkovic-Savic, Fares (Pereira 59.) – Correa, Muriqi (Caicedo 59.)
Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója

A csoport másik mérkőzése

21:00 Club Brugge – Borussia Dortmund

F csoport állása

H csoport

A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég csapat volt, még úgyis hogy Solskjaer több helyen változtatott a szokásos kezdőcsapatán. Ennek a változtatásnak itta meg a levét az első félidőben az angol csapat. A védelem közepén lehetőséget kapó fiatal Tuanzebe többször is pocsék helyezkedésével teremtett lehetőséget a török csapat játékosainak.
Ami nem sikerült a Basaksehirnek az előző két találkozón, az most kevesebb mint negyedóra alatt összejött, gólt szereztek. A korábban a Premier League-ben is megfordult Demba Ba a saját térfeléről indulva lőhetett gólt 1-0! A folytatásban sem találta a Basaksehir játékának az ellenszerét a United, a 40. percben pedig megszerezték a második góljukat a törökök, Visca révén 2-0! 3 perccel később szépített a Manchester, Martial szép fejesgóljával 2-1!

A második félidőben a United mezőnyfőlényben játszott, de igazán nagy helyzete nem volt, kivéve egy alkalommal, amikor a gólvonalról tisztáztak a törökök. Ezzel a Basaksehir megszerezte első pontjait, míg a Manchester elszenvedte első vereségét a Bajnokok Ligájában.

Basaksehir – Manchester United 2-1 (2-1)
Helyszín: Isztambul, Basaksehir Fatih Terim Stadion Vezette: D. Massa (olasz)
Gólszerzők: Ba (13.), Visca (40) ill. Martial (43.)
Sárga lapok: Skrtel (89.) ill. Tuanzebe (20.)
Kiállítva: – ill. –

Basaksehir: Gunok – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbomba – Aleksic, Ozcan (Topal 87.), Kahveci (Ponck 90.) – Visca, Ba (Gulbrandsen 79.), Turuc
Vezetőedző: Okan Buruk

Manchester United: Henderson – Wan-Bissaka (Fosu-Mensah 77.), Tuanzebe (McTominay 46.), Maguire, Shaw – Matic – van de Beek (Pogba 61.), Mata (Cavani 61.), Fernandes – Martial, Rashford (Greenwood 76.)
Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója

A csoport másik mérkőzése

21:00 RB Leipzig – PSG TV: Spíler 2

H csoport állása

A Bajnokok Ligája góllövőlistája