Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Jota leigazolása csak B terv volt – sajtóhír

Bombaformában teljesít a Liverpool szeptemberi igazolása, aki túlzás nélkül állíthatóan alapember lett a “Vörösök” már egyébként is erős támadósorában…

Talán nem sokan számíthattak rá, hogy Diogo Jota állandó játéklehetőséget fog követelni magának Jürgen Klopp menedzsertől a 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool csatár szekciójában, főleg hogy a Wolves-tól 45 millió euró ellenében érkező portugál zseni állítólag nem is a legfőbb kiszemelt volt a posztra.

A Mirror beszámolói szerint a “Vörösök” a szenegáli Ismaila Sarrt szerették volna leigazolni a Watfordtól, majd miután ez nem jött össze, akkor fordultak a portugál irányába. Ennek ellenére Jota eddig nagyon bevált, hiszen első tíz mérkőzésen hét gólt szerzett, melynél bizonyára kívánni sem lehetett volna hatékonyabbat.

A 23 éves balszélső az utolsó négy pályára lépése mindegyikén eredményes volt, kedd este például mesterhármast lőtt a BL-ben az Atalanta ellen, és az első három forduló alatt négy góllal rendelkezik, miközben az angol bajnokságban (Premier League) legutóbbi két fellépésén a Sheffield United és a West Ham United ellen egyaránt győztes gólokat szerzett.

Jota tehát beváltotta, vagy még bizonyára túl is szárnyalta a hozzáfűzött reményeket, ami nem rossz egy B tervtől, és sokak szerint arra is lehet esély, hogy az évek óta megbonthatatlannak hitt Szalah-Firmino-Mané hármasban állandó lehetőséget kapjon.