Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paris Saint-Germain: már a küszöbön Tuchel kirúgása!

A ma reggel megjelent legfrissebb L’Equipe szerint egyre komolyabb bajban van Thomas Tuchel, a nemzetközi szinten bukdácsoló Paris Saint-Germain vezetőedzője. Állítólag az illetékesek már a német szakember utódját keresik.

Bár a Ligue 1 küzdelmeibe is nehezen lendült bele, már magabiztosan vezeti a francia bajnokság tabelláját a PSG. Ám a Bajnokok Ligájában jócskán kiszenved, az augusztusban még fináléig menetelő együttes. Neymarék korábban legyűrték a Basaksehirt, azonban a Manchester Unitedtől, és most legutóbb a Lipcsétől is kikaptak. Ráadásul a Leipzig ellen nem is játszottak annyira rosszul, de a két kiállítás, illetve a bomba formában védő Gulácsi Péter nem kegyelmezett.

Állítólag a sportigazgató máris kinézte Tuchel utódját, ha a németet már a közeljövőben kirúgnák. Leonardo elsőszámú jelöltje a Massimo Allegri, aki tavaly nyár óta pihenőjét tölti. Az olasz edző sikerekre vezette az AC Milant és a Juventus-t is. Pletykálják még lehetséges PSG-edzőjelöltként Mauricio Pochettinot is.

A L’Equipe arról ír, hogy az elnök, Nasser Al-Khelaifi még türelmes Tuchellel, lévén mégiscsak ő járt a legközelebb az eddigi edzőik közül az áhított Bajnokok Ligája-trófeához. Persze a katarinak is van terve: ő az egyik korábbi kedvenc játékosát, Thiago Mottat látná szívesen a kispadon. A 38 éves brazil 2012 és 2018 között szolgálta a PSG-t. Igaz, a korábbi olasz válogatott középpályás eddig csak két hónapon keresztül volt felnőtt együttes mestere. Motta 2019 októbere és december között irányította a Genoát. Meglehetősen kevés sikerrel.