Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: “hálásak vagyunk Gulácsinak”

Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig csapata szerda este hátrányból fordítva győzte le a Paris Saint-Germain gárdáját a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában…

A mérkőzés elején a Paris Saint-Germain hamar megszerezte a vezetést, majd alig negyedóra alatt két góllal is mehettek volna, azonban a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter hárította Ángel Di María büntetőjét, meccsben tartva ezzel csapatát, amely végül kiharcolta a fordítást.

A meccset követő sajtótájékoztatón a lipcseiek fiatal edzője, Julian Nagelsmann nem felejtette el kiemelni kapusa elévülhetetlen érdemeit:

“Nagyon örülök, hogy Lipcsében tudtuk tartani a három pontot, ez egy fontos lépés volt. Nem kezdtük jól a találkozót, a hibáinkkal felkínáltuk a lehetőséget a párizsiaknak, akik nyomás alá helyeztek minket. Gulácsi Péter kivédett tizenegyese fordulópont volt. Hálával tartozunk neki. Ezt követően feljavultunk, s akár hamarabb is egyenlíthettünk volna. A második félidőben mi voltunk a jobb csapat. A szünetben azt mondtam a srácoknak, bízzanak magukban és abban, hogy fel tudjuk venni a versenyt a PSG-vel. Kicsit bátrabbak voltunk a második játékrészben, kezünkbe vettük a mérkőzés sorsát. Megérdemelten nyertünk. Párizsban is a három pontért küzdünk majd.”

Újabb sikerével a Lipcsének a MU elleni súlyos fiaskó ellenére is abszolút reális esélye van a továbbjutásra, hiszen a mostani sikerrel lépéselőnybe került a PSG-vel szemben.

A H csoport aktuális állása