Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pioli: A Lille kezére játszottunk!

Az Európa-liga csoportkörének 3. játéknapján a Milan a Lille gárdáját fogadta. A találkozót meglepetésre nagyon simán a franciák nyerték. A piros-feketék mestere, Stefaon Pioli szerint ezen az estén nagyban hozzájárultak a Lille győzelméhez.

A tegnapi játéknap egyik legnagyobb meglepetéseként szolgált, hogy a Milan gárdája hazai pályán 0-3-ra kikapott a Lilletől. Ezzel véget ért a Rossoneri 24 mérkőzésből álló veretlenségi szériája, ami március óta épült. A találkozó után a hazaiak mestere, Stefano Pioli az alábbiakat mondta:

Egy nagyon erős ellenféllel néztünk szembe, de a saját dolgunkat nehezítettük meg. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de azt hittem, hogy ennél veszélyesebbek tudunk majd lenni a kapu előtt. Több apró hibát is elkövettünk, amivel az ő kezükre játszottunk. Ezt egy Lille szintű csapat ellen nem engedhetjük meg. Ebből a meccsből is levonjuk a pozitív és a negatív dolgokat. Hosszú idő után most több lesz a negatívum. Nem becsültük le az ellenfelünket, erről szó sincs, egyszerűen csak több hibát is elkövettünk, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Nem hinném, hogy volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredményjelző mutat, de tanulunk ebből az összecsapásból is, és felkészülünk a következő 3 fordulóra.

A Milan ezzel a vereséggel hátracsúszott a csoport 2. helyére, de hátránya mindössze 1 pont a Lille mögött.

Európa Liga csoportkör, 3. forduló
AC Milan – Lille 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Yazici (22. – büntető, 55., 58.)

A H csoport állása: