Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: Messi zsenialitása kellett a Barca győzelméhez! – VIDEÓVAL

Komoly meglepetést okozott ma délután Ronald Koeman. Az FC Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzője ugyanis kihagyta a kezdőcsapatból a „csalódott” Lionel Messit.

LaLiga – 9. forduló
Harcosan és jól kezdte az FC Barcelona elleni idegenbeli fellépését a Betis. A zöld-fehérmezes együttes több ex-Barcás és ex-Realos játékosa hatékony közreműködésével többször is agresszívan támadta ter Stegen kapuját. A vendégektől Bravo kapus újra igazolta, hogy nem hiába volt egykor a katalánok portása. A vezetést mégis a közepesen motiváltnak tűnő Barca szerezte meg. Dembélé pályafutása 19. barcelonai gólját szerezte, amely jó óment jelentett: ha a francia eddig betalált, az a legrosszabb esetben is döntetlent ért a klub számára. A szünetig kettőre is nőhetett volna a hazai előny, ám Griezmann büntetőt hibázott. Sőt, a Betisnek sikerült az egyenlítés.

A szünet után Koeman nem teketóriázott: kellett a három pont, ezért azonnal bedobta (Ansu Fati helyett) a pihentetett Lionel Messit. A folytatásban a Barca, immár Messi segítségével bedarálta a Realt. Az önzetlen Messi egy beadást átlépett, Griezmann pedig köszönte szépen és így bevágta Jordi Alba passzát.

A 60. percben az algériai Aissa Mandi jutott a kiállítás sorsára: vétlen kezezése egyértelműen gólt akadályozott meg. Az ítéletvégrehajtó Messi nem hibázott. A 82. percben pedig már a második gólját is meglőtte az argentin zseni: Sergi Roberto remek asszisztját vágta be.

Ugyan közben belefért egy Betis szépítés is, de Pedri 90. perces találata már nem sokat számított a végkimenetelt illetően.

FC Barcelona – Real Betis 5:2 (1:1)
G.: Dembélé (22.), Griezmann (49.), Messi (61., 82.), Pedri (90.), ill. Sanabria (45+2.), Loren (73.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: