Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Nem született döntés a csúcsrangadón! – videóval

A bajnoki cím két legnagyobb várományosa csapott össze a Premier League 8. fordulójában. A mérkőzést egyértelműen jobban kezdte a Liverpool, de Guardiola legényei fel tudták venni az iramot a „Vörösökkel”. A második játékrészben már nem volt akkora az intenzitás, így mindkét fél 1-1 ponttal gazdagodott.

Nagyon támadólag lépett fel a Liverpool a mérkőzés első percétől, folyamatosan ostromolták a „Polgárok” védősorát. A 12. percben büntetőt értek el a „Vörösök”, miután Walker szabálytalankodott Manéval szemben. A tizenegyest Salah magabiztosan értékesítette, 0-1! A 25. minutumban közel került az egyenlítéshez a City, de Sterling lövését Alisson védte. A 31. percben aztán összehozta az egyenlítést a hazai gárda. Jesus fordult be a védője mellett és ellőtte Alisson mellett a labdát, 1-1! A 40. minutumban a Manchester City is büntetőhöz jutott, miután a játékvezető kezezést látott Gomeznél. A büntetőt azonban De Bruyne csúnyán a kapu mellé lőtte. A 44. percben Ederson hatalmas bravúrjára volt szükség, hogy a Liverpool ne kerüljön ismét előnybe.

A második játékrész elején sem apadt a mérkőzés irama. Az első igazán nagy helyzet a City előtt adódott, Jesus teljesen üresen fejelhetett, de nem találta el a kaput. A 60. perc után már egyre inkább a biztonságra törekedett mindkét fél, igyekeztek a másik oldalt hibára kényszeríteni. Ez azonban nem hozott eredményt, igazán nagy lehetőség nem is alakult ki a mérkőzés utolsó negyedében, így  mindkét fél 1 ponttal gazdagodott.

Manchester City – Liverpool 1-1 (1-1)
Helyszín:
Etihad Stadion  Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Jesus (32.) ill. Salah (12. – büntető)
Sárga:
Sterling (61.), Laporte (79.), Walker (90+3.) ill. Matip (46.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson – Cancelo, Laporte, Dias, Walker – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Sterling, Jesus, Torres (Silva 61.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Milner 63.), Matip, Gomez, Robertson – Henderson, Wijnaldum, Jota, Firmino (Shaqiri 59.), Mané – Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista állása: