Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: elvesztette veretlenségét a török éllovas – videóval

A Besiktas pénteki veresége után szombat este újabb meglepetés történt a török bajnokság (Süper Lig) 7. fordulójában, ugyanis az eddig veretlen sztárcsapat a szezonban először főhajtásra kényszerült…

A török pontvadászat mostani fordulóját megelőzően a Fenerbahce és az Alanyaspor azonos pontszámmal, veretlenül vezette a bajnokságot. Óriási meglepetésre azonban a Fener a szombati játéknapon elszenvedte idénybeli első fiaskóját, miután hazai környezetben kapitulált a középmezőnyhöz tartozó Konyaspor ellen. Az első félidőben a házigazda állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, Enner Valenciáék helyzetei azonban rendre kimaradtak, Pelkas gólját pedig a videóbíró érvénytelenítette. A folytatásban is a házigazda játszott veszélyesebben, azonban a játékrész második felében egy visszafejelt labdát a szerb Marko Jevtovic parádés, ollózós mozdulattal juttatott a Fener hálójába. Tíz perccel később pedig az ukrán Artem Kravets egy kiugrás végén emelt védhetetlenül Bayindir ketrecébe.

Vereségével a Fener lépéshátrányba került az Alanyasporral szemben, amely így egyel kevesebb mérkőzésről bír ugyanannyi ponttal, ebben a fordulóban pedig a páratlan létszámból adódó szabadnapját tölti.

Fenerbahce – Konyaspor 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Jevtovic (67.), Kravets (77.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)