Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Szoboszlai mégis jöhet az Izland elleni meccsre – HIVATALOS

Korábban arról számoltunk be, hogy a Red Bull Salzburg csapatánál történt pozitív koronavírus-tesztek miatt az osztrák éllovas egyetlen játékosát sem engedi el az aktuális válogatott szünetben nemzeti csapatához. A hétfői nap folyamán azonban a klub vezetősége úgy finomította állás pontját, hogy a tesztek eredménye bizonytalan lett, új vizsgálatokat végeztek, melynek eredményei a hétfő esti órákban érkeztek meg…

A Red Bull Salzburg csapata hétfő este megerősítette, hogy minden játékosának negatív lett a tesztje, így feloldja a válogatott játékosok számára is a karantént, melyet nem sokkal később Szoboszlai Dominik és az MLSZ is megerősített, így – jelen állás szerint – a 20 éves magyar irányító részt vehet a nemzeti csapat novemberi mérkőzésein.

A Nemzeti Sport Online információi szerint Szoboszlai kedden utazik haza, hogy mihamarabb csatlakozzon Marco Rossi keretéhez. Ehhez azonban még az osztrák hatóságok hivatalos engedélyének is be kell futnia a karantén feloldásáról.

A 20 éves magyar tehetség a 2020-2021-es osztrák bajnoki kiírásban hat fellépés alatt egy gólt és immár öt gólpasszt jegyez, így Szoboszlai a legjobb előkészítő az bajnokságban. Eközben minden sorozatot figyelembe véve 13 meccsen 5 gól és 9 előkészítés volt a mérlege klubcsapatában.

Mint ismeretes, a magyar kormány szigorításai értelmében Marco Rossi legénysége nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell, hogy megvívja a mindent eldöntő mérkőzést Izland csütörtök este 20:45-től a Puskás Arénában.