Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Szoboszlait megint nem engedi el a Salzburg – HIVATALOS

A Rapid Wien elleni vasárnapi döntetlen után a hétfő reggeli órákban rendkívül fontos bejelentést tett a Red Bull Salzburg vezetősége…

A Red Bull Salzburg együttese a hivatalos közleményben jelezte, hogy hat meg nem nevezett játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, és a teljes keretet karantén alá helyezik. A döntés értelmében az osztrák bajnoki címvédő és éllovas gárda valamennyi válogatott játékosának törli meghívóit, vagyis Szoboszlai Dominikot ezúttal sem engedik el a nemzeti csapathoz, pedig fiatal játékosunk élete meccsére készült volna Izland ellen.

A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy Szoboszlai nincs a fertőzöttek között, így ő jelenleg a csapat többi tagjával van karanténban megelőzés miatt, ami az esetükben azt jelenti, hogy csak az otthonuk és az edzések vagy a meccsek helyszíne között mozoghatnak.

A 20 éves magyar tehetség a 2020-2021-es osztrák bajnoki kiírásban hat fellépés alatt egy gólt és immár öt gólpasszt jegyez, így Szoboszlai a legjobb előkészítő az bajnokságban. Eközben minden sorozatot figyelembe véve 13 meccsen 5 gól és 9 előkészítés volt a mérlege klubcsapatában.

Emlékezhetünk rá, hogy pontosan ugyanilyen okok miatt hagyta ki Szoboszlai a magyar válogatott októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária elleni Nemzetek Ligája playoff-elődöntőt, mert akkor is pár nappal a válogatott szünet előtt pozitív eseteket észleltek a Salzburgnál. Most ugyanilyen okból kifolyólag a tehetséges játékos nem léphet pályára a nemzeti csapat sorsdöntő, Izland elleni Eb-pótselejtezőjén sem.

Marco Rossi legénysége így legnagyobb üdvöskéje nélkül kell, hogy megvívja a mindent eldöntő mérkőzést csütörtök este 20:45-től a Puskás Arénában.